Εκπαιδευτήρια Δούκα: Βραβεύονται για την οικολογική τους συνείδηση

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα τιμήθηκαν με δύο ξεχωριστές διακρίσεις για την οικολογική τους συνείδηση και τη συνεχή τους προσπάθεια να την εμφυσήσουν στους μαθητές τους.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» έλαβαν από την  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης – για ακόμη μία φορά – τη διάκριση «Πράσινη Σημαία» ως Οικολογικό Σχολείο, ενώ βραβεύτηκαν και για τη συμμετοχή τους – τα δύο τελευταία χρόνια – στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με την οικολογική συνείδηση στο DNA τους, είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που έχει λάβει την πιστοποίηση Global Schools Program του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχει εμπλουτίσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με βιωματικές και διαθεματικές δράσεις εμπνευσμένες από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Στόχος, μάλιστα, της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι, μεταξύ άλλων, να αναδείξει την καθοριστική σημασία της Εκπαίδευσης στο να βοηθήσει τους πληθυσμούς να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να ενθαρρύνει τις αλλαγές στις στάσεις και τις συμπεριφορές που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι μαθητές στα Εκπαιδευτήρια Δούκα μαθαίνουν να υιοθετούν πιο βιώσιμους τρόπους ζωής και να αναπτύσσουν δεξιότητες που υποστηρίζουν διαφορετικές οικονομίες, καθώς και να προσαρμόζονται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜKO εθνικής εμβέλειας, η οποία είναι ενεργή αδιάλειπτα από το 1951. Έχει ως αποστολή της να προστατεύει την ελληνική φύση και να ευαισθητοποιεί τους Έλληνες και αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα για τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δήλωσε για τις διακρίσεις αυτές: « Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε αντιληφθεί ότι η Εκπαίδευση οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση μίας νέας οικολογικής-περιβαλλοντικής συνείδησης. Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.»

Μέσα από πρωτοπόρες συνέργειες και δυναμικές πρωτοβουλίες σε δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα υπογραμμίζουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος μάς αφορά όλους και ότι οι σημαντικές αλλαγές προκύπτουν από την αλλαγή της Στάσης Ζωής όλων μας.