Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης: Ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος «Προστασία της Φύσης Lab»

Με το θέμα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα και Διαχείριση Κρίσεων» ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, με ομιλητές τον κ. Άγι Τσουρό, Διεθνής σύμβουλος πολιτικής υγείας ΠΟΥ, κρατών και πολεων, εντεταλμένος καθηγητής παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Βοστώνης, τον κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη, Διευθυντή και Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τον κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη προκαλούν έντονες βροχοπτώσεις, καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στους παράγοντες που προκαλούν την εμφάνιση ακραίων φαινομένων και στις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία, την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία. Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, θα αναλύσουν τις προκλήσεις και τις στρατηγικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διαχείριση της κρίσης στη Θεσσαλία, προσφέροντας πολύτιμες προτάσεις για τη βελτίωση των μέτρων προετοιμασίας, ανταπόκρισης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών σε μελλοντικά γεγονότα.

Στόχος του «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB» που πραγματοποιεί η ΕΕΠΦ στο πλαίσιο της εθνικής της στρατηγικής για την προώθηση της Ποιοτικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Όλους, αλλά και της ευρύτερης συνεργασίας με το Foundation for Environmental Education – FEE, είναι η καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και η εύρεση λύσεων μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Με το δεύτερο κύκλο ομιλιών, η ΕΕΠΦ κάνει το επόμενο βήμα, αναδεικνύοντας παραδείγματα καλών πρακτικών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αλλαγή και αντιμετώπιση των νέων δεδομένων.

🌱Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ, με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

🌱Για τον κύκλο των 4 ομιλιών, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για επαγγελματική ανάπτυξη.

🌱Oι ομιλίες στη συνέχεια αναρτούνται και στη βιβλιοθήκη του BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη