Μαρίνα Φλοίσβου: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χτες στη Μαρίνα Φλοίσβου η ετήσια άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης  η οποία εντάσσεται στο πλάνο εκπαιδεύσεων που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε.  για την διαχείριση κινδύνων με σκοπό την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου περιστατικού.

Στόχος  της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της ετοιμότητας του προσωπικού, η καταλληλότητα του εξοπλισμού και η  αποτελεσματικότητα των διαδικασιών προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει αναπτύξει και εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015, αντίστοιχα.

Η άσκηση εκτελέστηκε από την ομάδα της Μαρίνας Φλοίσβου με τη συνεργασία της εταιρείας αντιρρύπανσης Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και τη χρήση αντιρρυπαντικού σκάφους ΑΚΤΕΑ. Τη διαδικασία επέβλεψε ο Managing Director της LAMDA Marinas κος Σταύρος Κατσικάδης, η Λιμενάρχης Σαρωνικού Πλωτάρχης Λ.Σ. Σαρλή Άννα και ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου Πλωτάρχης Λ.Σ. Φαλτσέτας Ιωάννης ενώ από το γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας του Λ/Χ Σαρωνικού παρέστη η Πλωτάρχης Λ.Σ. Σάρρα Μαρία-Ελένη και o Πλωτάρχης Λ.Σ. Πλεύρης Βασίλειος.