Το Leadership Committee AmCham συναντά τους νέους στον κήπο της Ogilvy

Ο κήπος της διαφημιστικής εταιρείας Ogilvy αποτέλεσε τον νέο σταθμό της εκδήλωσης Leadership Forum. Η σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Συζητώντας με τους νέους για επαγγελματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικότητα» έχει στόχο να ενημερώσει του νέους για τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις επαγγελματικές ευκαιρίες του μέλλοντος, ενθαρρύνοντας παράλληλα τον διάλογο με ανώτερα διευθυντικά στελέχη και επιχειρηματίες διαφορετικών κλάδων.

Την εκδήλωση παρακολουθήσαν νέοι, ηλικίας 17-28 ετών, φοιτητές και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά τους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και για τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει ο τομέας της διαφήμισης.

Την εκδήλωση άνοιξαν με τον χαιρετισμό τους ο κ. Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Γιώργος Κωτιώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Ogilvy Greece και ο κ. Αρτέμιος Μυρόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ηγεσίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Ελλάδας & Κύπρου. Ο κ. Θεόδωρος Κοτιώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ogilvy Greece και ο κ. Γιάννης Ευσταθιάδης, Πρόεδρος της Ogilvy Greece ενέπνευσαν με τις ομιλίες τους εκείνους που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στον επαγγελματικό στίβο.

Ο κ. Ηλίας Σπυρτούνιας δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι σε άλλη μια εκδήλωση του Leadership Forum και να συναντώ νέους ανθρώπους. Είναι καθήκον μας να μεταλαμπαδεύουμε γνώση στους νέους» και απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες συμπλήρωσε «…μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που εξελίσσεται, εδώ, δεν μαθαίνετε μόνο εσείς από εμάς, αλλά και εμείς από εσάς. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για να μοιραστούμε απόψεις και εμπειρίες» και ευχαρίστησε την Επιτροπή Ηγεσίας και την Οgilvy για τη διοργάνωση.

Ο κ. Γιώργος Κωτιώνης εξέφρασε τη χαρά του που η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο δημιουργικό Campus της Ogilvy και δήλωσε «Αποτελεί προτεραιότητα για την Ogilvy να στηρίζουμε τους νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, να στηρίζουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Έχουμε δυνατές συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και υλοποιούμε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ είμαστε ιδιαίτερα ενεργοί όσον φορά στα internships που προσφέρουμε».

Ο κ. Αρτέμιος Μυρόπουλος μίλησε για τον ρόλο της Επιτροπής Ηγεσίας και ανέφερε ότι «Πρόκειται για είναι ένα γκρουπ από φίλους, που καθένας εξ αυτών είναι ηγέτης στον οργανισμό του». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «Το Leadership Forum δίνει την ευκαιρία σε εσάς τους νέους ανθρώπους, που σε λίγα χρόνια θα πάρετε τη χώρα στα χέρια σας, διοικώντας τις δικές σας επιχειρήσεις και ιδρύοντας startups, να μιλήσετε με τους επικεφαλής μεγάλων και πολυεθνικών επιχειρήσεων».

Ακολούθησαν συστάσεις και τοποθετήσεις κορυφαίων διευθυντικών στελεχών και μελών του Leadership Committee που συζήτησαν για την προσωπική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, τη ζήτηση στην αγορά εργασίας, τα στερεότυπα που συνοδεύουν διάφορα επαγγέλματα διαχρονικά, την αξία της ισορροπημένης εργασιακής και προσωπικής ζωής και το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης ως πεδίο εξέλιξης της τεχνολογίας. Τα στελέχη μέσα από τις τοποθετήσεις τους, μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία ενός ισχυρού αξιακού συστήματος ως εφόδιο για μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι inspirational ομιλίες από τους ιδρυτές της Ogilvy, τον κ. Θεόδωρο Κοτιώνη, Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Ogilvy Greece και τον κ. Γιάννη Ευσταθιάδη, Πρόεδρο της Ogilvy Greece, οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες από τις πρώτες συνεργασίες με πελάτες στο χώρο της διαφήμισης, αλλά και σημαντικούς σταθμούς από την ιστορία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Θ. Κοτιώνης, κάνοντας λόγο για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τις πιθανές προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο τομέας της διαφήμισης, σημείωσε «Από τη δεκαετία του ‘70 μέχρι σήμερα, οι εξελίξεις στην τεχνολογία ήταν ραγδαίες. Και σήμερα με το ΑΙ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα συνεχίσουν έτσι. Ποτέ ωστόσο το ΑΙ δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει το ανθρώπινο συναίσθημα και την ιδέα που προέρχεται από τον άνθρωπο». Ο κ. Γ. Ευσταθιάδης, αναφερόμενος στον κλάδο της διαφήμισης και πώς αυτή συνδέεται με τους νέους, υπογράμμισε: «Η διαφήμιση είναι κατεξοχήν ένα επάγγελμα το οποίο αποζητά τη νεότητα. Όχι τόσο τη νεότητα που συνδέεται με την ηλικία, αλλά τη νεότητα που συνδέεται με τις σκέψεις και τις ιδέες».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ενότητα “Group Discussions & Mentoring”, κατά την οποία οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έναν πιο κλειστό διάλογο με μέλη της Επιτροπής Ηγεσίας και να συζητήσουν για τις επαγγελματικές εμπειρίες, τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας και να αποκτήσουν γνώσεις για την αγορά εργασίας. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν φιλοδοξίες και προβληματισμούς, να συζητήσουν για τα κυριότερα «soft skills» που αποτελούν προϋπόθεση στην αναζήτηση εργασίας και τέλος να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά.

Τους νέους καθοδήγησαν με την εμπειρία τους οι:

  • Ιωάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe
  • Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Vodafone Ελλάδας
  • Αντώνιος Κεραστάρης, Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Brink’s Hellas
  • Γιώργος Κωτιώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ogilvy Greece
  • Νικόλαος Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)
  • Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ
  • Mαριάννα Πολιτοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ΙΕΚ ΑΚΜΗ
  • Ελισάβετ Προδρόμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Bristol-Myers Squibb
  • Ιωάννης Σαρακάκης, Πρόεδρος, Saracakis Group of Companies
  • Διονύσης Τσίτος, Διευθύνων Σύμβουλος, Volton
  • Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου, Mondelez Greece