Η ViewSonic λαμβάνει επικύρωση SBTi για μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050

Η ViewSonic Corp., κορυφαία παγκοσμίως κατασκευάστρια λύσεων απεικόνισης και EdTech, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλόδοξοι στόχοι της για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2050, έχουν επικυρωθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει τη δέσμευση της ViewSonic για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον ενεργό ρόλο της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Βραχυπρόθεσμος στόχος για την κλιματική δράση

Η ViewSonic έχει δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα, στοχεύοντας σε μείωση κατά 42% στις απόλυτες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) – των Πεδίων Εφαρμογής 1 και 2 – έως το 2030, οι οποίες προκύπτουν από τη βασική γραμμή που ορίστηκε το 2021. Η εταιρεία στοχεύει επίσης να μειώσει κατά 42% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου – του Πεδίου Εφαρμογής 3 – από αγορασμένα αγαθά και υπηρεσίες, και τη χρήση των πωλούμενων προϊόντων κατά 42% εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου. Αυτοί οι στόχοι ευθυγραμμίζονται με τα αυστηρά κριτήρια της SBTi σχετικά με τη διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, σύμφωνα με τον πιο φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού.

Μακροπρόθεσμο όραμα για το NetZero

Επιδιώκοντας ευρύτερους περιβαλλοντικούς στόχους, η ViewSonic στοχεύει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2050. Αυτή η μακροπρόθεσμη δέσμευση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ViewSonic να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές των διαδικασιών και του επιχειρηματικού της ήθους.

«Η λήψη επικύρωσης SBTi για τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής μας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος», δήλωσε ο James Chu, CEO της ViewSonic. «Ως τεχνολογικός ηγέτης, πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να δώσουμε το καλό παράδειγμα προς τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αυτοί οι επικυρωμένοι στόχοι όχι μόνο αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας, αλλά θέτουν επίσης μια σαφή, βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα στρατηγική των δράσεών μας για το κλίμα.»

Καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις

Η δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα υποστηρίζεται περαιτέρω από την πιστοποίηση ISO 14064, επιβεβαιώνοντας την αυστηρή προσέγγιση προς τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η ViewSonic διαπρέπει στη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων, που υπογραμμίζονται από τις διαδραστικές και εμπορικές οθόνες ViewBoard, με πιστοποίηση EPEAT Silver, και τις αναγνωρισμένες οθόνες ENERGY STAR Most Efficient 2024. Η ViewSonic πρωτοπορεί επίσης στη φιλική προς το περιβάλλον καινοτομία, με προβολείς LED και λέιζερ χωρίς λαμπτήρες, οι οποίοι δεν περιέχουν υδράργυρο και μειώνουν σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.