Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου και η Ωmega Yachting Academy προσφέρουν 7 υποτροφίες αξίας 50.000 €

Το  Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου συνεχίζει να υποστηρίζει διαχρονικά την εκπαίδευση και προχωρά σε μια νέα χορηγία υποτροφιών σε συνεργασία με την Ωmega Yachting Academy. Οι δύο φορείς παρουσιάζουν την προκήρυξη επτά (7) υποτροφιών, αξίας 50.000 ευρώ, για την ειδικότητα των Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής. Οι υποτροφίες αφορούν  το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και θα έχουν διάρκεια 4 εξάμηνα.

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 19:00 στο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι υποτροφίες 2ετούς φοίτησης, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, καθώς και το πρόγραμμα σπουδών. Συγκεκριμένα, οι υποτροφίες ύψους 50.000 € θα καλύπτουν το σύνολο των διδάκτρων για την διετή διάρκεια των σπουδών της ειδικότητας Κυβέρνησης Σκαφών Αναψυχής για 7 υποψήφιους.

Μέρος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί επί του ιστορικού σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου, του “Κλέλια” στη Μαρίνα Ζέας. Πρόκειται για την πρώτη θαλαμηγό, μήκους 45 μέτρων, του αείμνηστου Λουκά Χατζηιωάννου, πατέρα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου. Μάλιστα, αυτές οι υποτροφίες είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Λουκά Χατζηιωάννου και στοχεύουν να ενισχύσουν την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης σε νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελιχθούν στον τομέα τoυ Yachting και του Θαλάσσιου Τουρισμού.

Η Ωmega Yachting Academy αποτελεί μια ακαδημία με πάνω από 50 χρόνια εξειδίκευσης στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και του Yachting. Έχει κορυφαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευρύ φάσμα συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες μίσθωσης σκαφών, γεγονός που εξασφαλίζει την 100% απορρόφηση των αποφοίτων της.

Ακολουθούν τα κριτήρια και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες :

  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 25 ετών.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν πιστοποιητικό Επιπέδου Β’ γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Η γνώση άλλη γλώσσας θα ληφθεί επίσης υπόψη.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι από ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή Ναυτικού Λυκείου.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν κολύμβηση.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια θα τους σταλθεί να συμπληρώσουν το απαιτούμενο τεστ ικανοτήτων και δεξιοτήτων και τέλος θα προγραμματιστεί μια συνέντευξη για την τελική αξιολόγηση. Η διαδικασία επιλογής θα βασιστεί στην ακαδημαϊκή επίδοση, τις δεξιότητες, και την προσωπική συνέντευξη, με στόχο την ανάδειξη των πιο ταλαντούχων και ικανών υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.