Η Principia στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος

Η Principia, στηρίζει εμπράκτως το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρέχοντας μία σειρά από δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», και συνεισφέροντας έτσι στην ετοιμότητα και την κατάρτιση των στελεχών του.

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε τέσσερεις περιοχές της Ελλάδας: Κοζάνη (Απρίλιος του 2023), Πτολεμαΐδα (Δεκέμβριος του 2023 στη Σχολή Δοκίμων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας), Γρεβενά (Μάρτιος του 2024) και Χαλκιδική (Μάιος του 2024). Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 250 Πυροσβέστες από Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και 300 Δόκιμοι των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα ασφάλειας και τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε φωτοβολταϊκό πάρκο.

 

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου ήταν δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της Principia. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τη δομή ενός πάρκου παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και τον εξοπλισμό Χαμηλής & Μέσης Τάσης, ενώ παρουσιάστηκαν οι ηλεκτρολογικοί κίνδυνοι, τα μέτρα προστασίας και τέλος τα σενάρια πυρκαγιάς με τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε κοντινά φωτοβολταϊκά πάρκα, ώστε οι συμμετέχοντες να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα προτεινόμενα μέτρα ασφάλειας και πυρόσβεσης.

 

Η προσφορά της Principia προς το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πολυετής και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η από κοινού Άσκηση Ετοιμότητας με την 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (4η Ε.Μ.Α.Κ.) τον Οκτώβριο του 2022, που διεξήχθη σε Aνεμογεννήτρια στη Ροδόπη.

 

Η εταιρεία θα παραμείνει αρωγός προς το Πυροσβεστικό Σώμα, στηρίζοντας το δύσκολο και καθοριστικό έργο του.