Διπλωμάτες από 26 αποστολές υποστηρίζουν το EuroPride και τo Athens Pride 2024

Πρεσβείες και αντιπροσωπείες της Αυστραλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Κύπρου, της Τσεχίας, της Δανίας, της Εσθονίας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, πρεσβείες και αντιπροσωπείες της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μαυροβουνίου, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εκφράζουν τη στήριξή τους στο EuroPride 2024 της Θεσσαλονίκης και στο Athens Pride, παρελαύνοντας μαζί, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετίζουμε τη θέσπιση, τον Φεβρουάριο από την Ελλάδα, της ισότητας στον γάμο και νομοθεσίας υπέρ της ισότητας, οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο για ίσα δικαιώματα για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+. Αναγνωρίζουμε ότι, παρά την αξιοσημείωτη αυτή πρόοδο που επιτεύχθηκε εν μέσω εντεινόμενης υποχώρησης  των δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι σχετικές προσπάθειες συνεχίζονται και o αγώνας παραμένει επίκαιρος. Ελπίζουμε να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί με εμάς και με την ελληνική κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, καθώς δεσμευόμαστε να επιμείνουμε, να προοδεύσουμε και να ευημερήσουμε μαζί.

Δεσμευόμαστε να σεβαστούμε και να προαγάγουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Επιβεβαιώνουμε ότι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι, τα διεμφυλικά, τα κουίρ και τα μεσοφυλικά άτομα (ΛΟΑΤΚΙ +) έχουν δικαίωμα προστασίας των οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους. Υποστηρίζουμε την ίση μεταχείριση και την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Ελπίζουμε το μήνυμά μας να χρησιμεύσει ως πρόσκληση ώστε κι άλλοι άνθρωποι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον σημαντικό αυτό σκοπό.