Τις κλινικές του ομίλου Ιατρικού Αθηνών πιστοποίησε η TÜV HELLAS

Το σύνολο των Κλινικών του Όμιλου Ιατρικού Αθηνών επιθεώρησε και πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), επισφραγίζοντας τη δέσμευσή του Ομίλου για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών και διαδικασιών περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η απονομή των σχετικών πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

 

Ο κορυφαίος φορέας επιθεώρησης και πιστοποίησης στην Ελλάδα, TÜV HELLAS,  ολοκλήρωσε την επιθεώρηση του συνόλου των Κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και εν συνεχεία προχώρησε, τόσο στην πιστοποίησή τους σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 14001:2015 το οποίο και αφορά το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Ομίλου, όσο και στην επαλήθευση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και του ανθρακικού αποτυπώματος του Ομίλου σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14064:2018 που αφορά το Σύστημα Διαχείρισης Εκπομπών.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πιστοποίηση, καθώς αποδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για βιώσιμη ανάπτυξη, και το γεγονός ότι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων, αναβαθμίζοντας έμπρακτα το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

 

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών,  περιόρισε τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, επενδύοντας σε νέο μηχανολογικό και βιοϊατρικό εξοπλισμό, αναβαθμίζοντας ενεργειακά τις κλινικές του και κατασκευάζοντας τις νέες δομές (Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης), σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες της βιώσιμης ανάπτυξης μειώνοντας το ανθρακικό του αποτύπωμα και στοχοθετώντας μεσοπρόθεσμα  μείωση ενεργειακών και θερμικών καταναλώσεων.

 

Η εν λόγω πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και η επαλήθευση του ανθρακικού αποτυπώματος, εντάσσονται στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την TÜV HELLAS (TÜV NORD),  η οποία και περιλαμβάνει την επιθεώρηση και πιστοποίησή του σε μια σειρά από πεδία εφαρμογής, τα οποία και καλύπτουν τις βασικές δραστηριότητες, τη διαχείριση κινδύνων, τις επισιτιστικές του υπηρεσίες,  τις οργανωτικές και λειτουργικές δομές του.

 

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει συμπληρώσει 40 χρόνια προσφοράς και πρωτοπορίας, έχοντας συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, κατέχοντας εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά πιστοποιήσεων των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με τη διαρκή επένδυση σε ιατρική τεχνολογία και τεχνογνωσία αιχμής, το κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό, Brain Gain και συνεχή εκπαίδευση, καθώς και το μεγαλύτερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον κλάδο.

 

Σχολιάζοντας την έκδοση της νέας πιστοποίησης περιβαλλοντικής διαχείρισης και της επαλήθευσης του ανθρακικού αποτυπώματος, o Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Χρήστος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Η καθολική αυτή πιστοποίηση αλλά και η επαλήθευση του ανθρακικού αποτυπώματος του Ομίλου είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας προς τη βιωσιμότητα. Αντανακλά τις συνεχείς προσπάθειές μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να ενισχύσουμε τη λειτουργική μας αποδοτικότητα μέσω υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών. Εδώ και 40 χρόνια, στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών διασφαλίζουμε την ποιότητα των κορυφαίων υπηρεσιών υγείας, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον».

 

Η κα. Βασιλική Καζάζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασία μας με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, πιστοποιώντας τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας είναι καθοριστική για το σύνολο των εταιρειών, αποκτά όμως ιδιαίτερη σημασία σε έναν νευραλγικό τομέα, όπως αυτόν της υγείας. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του, γεγονός που αποτυπώνεται και μέσω της επιτυχημένης πιστοποίησης σύμφωνα με δύο εξαιρετικά απαιτητικά πρότυπα».