ΟΛΠ: Στις πιο βιώσιμες εταιρείες της χώρας για τρίτη διαδοχική χρονιά

Για τρίτη χρονιά διακρίθηκε ο ΟΛΠ ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας από το QualityNet Foundation. Η ετήσια αξιολόγηση και οι επιδόσεις της ΟΛΠ ΑΕ έγιναν στους τρεις πυλώνες του ESG, για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΠ ΑΕ, η πιστή τήρηση κανόνων και προτύπων, αναφορικά με το τρίπτυχο του ESG δεν είναι μια διαδικαστικού τύπου υποχρέωση αλλά αποτελεί μέρος και οδηγός της στρατηγικής ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του Λιμένα Πειραιά.

Η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα και τις απαραίτητες αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ενεργειακή μετάβαση. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι εφαρμόζει με απόλυτη συστηματικότητα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών που κύριο στόχο έχουν τη στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνίας, ενώ σέβεται και μεριμνά για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της και παράλληλα λειτουργεί με όρους διαφάνειας, επιδιώκοντας τη χρηστή και ορθή άσκηση διοίκησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Su Xudong εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που οι αποφάσεις και ο τρόπος δράσης της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα Πειραιά αναγνωρίζονται για άλλη μια χρονιά και ως εκ τούτου βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Η ανάδειξη της ΟΛΠ ΑΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Su Xudong, για τρίτη διαδοχική χρονιά, ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της χώρας αποδεικνύει ότι για την εταιρεία η προστασία και μέριμνα του περιβάλλοντος, η στήριξη της κοινωνίας και η ορθή διακυβέρνηση δεν είναι περιστασιακή, αλλά αποτελεί κύρια σταθερά στη βάση της οποίας διαμορφώνεται πλέον η στρατηγική και το πρόγραμμα ανάπτυξης και συνεχούς αναβάθμισης του λιμένος.

Επισημαίνεται ότι η ένταξη μιας επιχείρησης στη λίστα με τις πιο βιώσιμες εταιρείες της χώρας από το QualityNet Foundation αποτελεί την πιο σημαντική διάκριση στην Ελλάδα, στο χώρο της βιώσιμης μετάβασης.