Η ActionAid στο #EuroPride2024

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η ActionAid συμμετέχει στο πρώτο EuroPride που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου 2024. Περήφανα στεκόμαστε δίπλα στην ιστορική αυτή στιγμή για την πόλη μας, που για πρώτη φορά φιλοξενεί αυτόν τον ευρωπαϊκό θεσμό, και μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε και εμείς ενεργά.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του EuroPride, η ActionAid θα έχει δυναμική παρουσία με ένα πλήρες πρόγραμμα στο Κέντρο Νέων, στην Πλατεία Ναυαρίνου 7, καθώς και το δικό της ενημερωτικό stand, στο πάρκο της ΧΑΝΘ. Με το κεντρικό σύνθημα “Inclusion starts with YOU[th]“, η ActionAid παραμένει πιστή στον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο, ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις. Μέσω των δράσεων μας, στοχεύουμε να προωθήσουμε την ενότητα, την αποδοχή και την ισότητα, ενδυναμώνοντας τη φωνή της νέας γενιάς.

 

Ο Μάριος Μιλτιάδου (aka bim8oy), χορογράφος του House of Drama, θα βρεθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Κέντρο Νέων της ActionAid να μιλήσουμε για τον χορό, τα στερεότυπα και την ενδυνάμωση. Μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση, ο Μάριος θα μας μιλήσει για το πώς ο χορός, από ανάγκη έκφρασης, έγινε ο δρόμος να ανακαλύψει τον εαυτό του. Το Σάββατο 29 Ιουνίου υποδεχόμαστε στο Κέντρο μας την Zoe Pre και τις Rainbow Mermaids! Η Ζωή, γνωστή για το κανάλι της στο YouTube και το βήμα που δίνει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέσα από το περιεχόμενό της, πραγματοποιεί ένα meet & greet για να γνωρίσει τους νέους και τις νέες της πόλης από κοντά! Μαζί της θα είναι και η Katina Bella και η Mystic Van Rouge, ή αλλιώς οι Rainbow Mermaids, για να μας μιλήσουν για το πιο πολύχρωμο podcast.

 

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις στο Κέντρο Νέων,

πραγματοποιήστε εγγραφή εδώ.

 

Την ίδια ημέρα, θα μοιραστούμε μαζί σας ιστορίες αποδοχής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου Νέων, θα ακούσετε μια συλλογή από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες, μίλησαν ανοιχτά για το ποι@ είναι, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αποδοχής, ενότητας και ελπίδας! Αυτές οι φωνές αντιπροσωπεύουν τη δύναμη, την αντοχή και την ομορφιά της νέας γενιάς.
Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά λίγο πριν φύγουμε όλ@ μαζί για τη μεγάλη παρέλαση του Europride! Σας προσκαλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε ενεργά στις εκδηλώσεις μας, να γνωρίσετε από κοντά το έργο μας και να συμβάλλετε στην προώθηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.