Interamerican: Ενισχύοντας τη Διαφορετικότητα στον Κλάδο της Ασφάλισης

Η Interamerican, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης, γιορτάζει τον Μήνα Υπερηφάνειας και αναδεικνύει τη διαρκή δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο συμπεριληπτικού εργασιακού κόσμου, με ίσες ευκαιρίες για όλους και χωρίς αποκλεισμούς.

Με προσήλωση στις αξίες της, η Interamerican υπογράφει με υπερηφάνεια τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την αφοσίωσή της στις αρχές της ισότητας και της αποδοχής.

«Στην Interamerican, επιδιώκουμε και στηρίζουμε την έκφραση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων και στάσεων προκύπτουν μεγάλες ιδέες και πράξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι με ιδιαίτερη χαρά που υπογράφουμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε και να διαφυλάξουμε αυτές τις αξίες στην καθημερινή μας εργασία» αναφέρει η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Δροσιά Καρδάση.

Ο Όμιλος επιβεβαιώνει καθημερινά τη δέσμευσή του στις αρχές της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης, υλοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζει το Πρόγραμμα Reverse Mentoring, το οποίο φέρνει σε επαφή υψηλόβαθμα στελέχη με νεότερους υπαλλήλους, προάγοντας την αμοιβαία κατανόηση και γεφυρώνοντας το χάσμα γενεών. Επίσης, το Πρόγραμμα Mentoring για Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις στοχεύει στην επίτευξη 45% γυναικείας εκπροσώπησης σε διοικητικές θέσεις έως το 2025.

Επιπλέον αυτών, η Interamerican έχει υιοθετήσει έναν ευέλικτο τρόπο εργασίας που βασίζεται στην ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη, επιτρέποντας σε όλους να συμμετέχουν ενεργά σε σημαντικά έργα. Μέσω του Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων (Traineeship Program), παρέχονται ευκαιρίες στους νέους επαγγελματίες να αναπτυχθούν και να μάθουν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Παράλληλα, παρακολουθεί την πρόοδο στα θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης μέσω ετήσιων ερευνών των εργαζομένων και προάγει την ανοιχτή επικοινωνία με πρωτοβουλίες όπως τα CEO Breakfasts και CEO Talks, όπου οι εργαζόμενοι ανταλλάσσουν απόψεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Με την ευκαιρία του Μήνα Υπερηφάνειας και με πρωτοβουλία της Anytime, το κεντρικό κτίριο της Interamerican φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του φετινού Pride στην Ελλάδα.

Οι δράσεις για τη διαφορετικότητα δεν σταματούν εδώ. Η Interamerican, μέσω των brands της, προάγει τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση βάζοντας στόχους και προβάλλοντας τις αξίες της και το όραμά της για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις όπως η καμπάνια της Anytime, με τίτλο “Ερωτήσεις που Πονάνε”, η οποία προωθεί τη συμπερίληψη και την αποδοχή, υποστηρίζοντας τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”