ΣΒΠΕ: Στις 12 Νοεμβρίου στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ το Plastainability 2024

Τις ετοιμασίες για το δεύτερο στη σειρά Συνέδριο Plastainability έχει ξεκινήσει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), μετά την περσινή διοργάνωση (Plastainability 2023: Rethinking Plastics) που ξεπέρασε κάθε προσδοκία συγκεντρώνοντας εκατοντάδες συνέδρους από πολλούς κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας. Το Plastainability 2024 με τον ειδικό τίτλο «Transition in Progress» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2024 στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, με στόχο να τεθούν τα θεμέλια για μια νέα εποχή υπεύθυνης παραγωγής, διαχείρισης και κατανάλωσης πλαστικών.

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του Κανονισμού για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας (PPWR), η ευρωπαϊκή βιομηχανία πλαστικών βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Με πλήθος ομιλιών και την παρουσία παραγόντων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πλαστικών, το Συνέδριο θα διερευνήσει τρόπους με τους οποίους ο κλάδος μπορεί να προσαρμοστεί στην εφαρμογή των επικείμενων νομοθεσιών και να αναπτυχθεί προς ένα βιώσιμο μέλλον, αναδεικνύοντας την αξία της καινοτομίας, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες και κυκλικές πρακτικές, επανασχεδιάζοντας διαδικασίες και προϊόντα.

Το Plastainability εξελίσσεται σε έναν σημαντικό θεσμό για τη βιώσιμη διαχείριση των πλαστικών, ενδυναμώνει τη διεθνή του διάσταση και προωθεί τον ουσιαστικό διάλογο. Ο ΣΒΠΕ απευθύνει πρόσκληση προς τα Μέλη του, τους εκπροσώπους της Πολιτείας, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τα Media και κάθε ενδιαφερόμενο μέρος να συνεισφέρουν στον πλούτο της συζήτησης και στην ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που αφορούν την κυκλική οικονομία ως αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της διαχείρισης των πλαστικών.