Ούζο Βαρβαγιάννη: Δωρεά στην κοινότητα Πλωμαρίου

Η εταιρεία Ούζο Βαρβαγιάννη, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πραγματοποίησε δωρεά προς την τοπική κοινότητα του Πλωμαρίου, προσφέροντας κουτιά φύλαξης απινιδωτών με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Ούζο Βαρβαγιάννη δώρισε 10 κουτιά τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους του Πλωμαρίου, φυλάσσοντας απινιδωτές σε στρατηγικά σημεία. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι απινιδωτές θα είναι λειτουργικοί και έτοιμοι για χρήση σε επείγουσες καταστάσεις. Η τοποθέτησή τους σε κεντρικές τοποθεσίες διασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας ζωτικής σημασίας βοήθεια σε κρίσιμες στιγμές. Η παρουσία των απινιδωτών είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται λόγω της έλευσης τουριστών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω χορηγίας, η εταιρία συνέδραμε στην υλοποίηση εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ του προγράμματος “Kids Save Lives” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου 140 άτομα, μικροί και μεγάλοι, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των απινιδωτών, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με αμεσότητα σε επείγοντα περιστατικά.

Επιπλέον, σεμινάριο χρήσης απινιδωτών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ούζου Βαρβαγιάννη με τη συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου).

Με αυτή την πρωτοβουλία η εταιρεία φροντίζει έμπρακτα για την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων του Πλωμαρίου προάγοντας τις αξίες της υγείας, της προστασίας και της κοινωνικής ευαισθησίας.