Woli: Η κάρτα που «εκπαιδεύει» τα παιδιά στην οικονομική υπευθυνότητα χωρίς να κινδυνεύει η ασφάλειά τους

Η σχέση του παιδιού με το χρήμα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξή του. Από το νηπιακό κουμπαρά μέχρι την εξίσωση «εργάζομαι-αμείβομαι» της εφηβείας, μεσολαβεί ένα διάστημα αρκετό -και πολύτιμο- για να μάθουν τα παιδιά να διαχειρίζονται τα χρήματα με ευθύνη & ασφάλεια και να γίνουν οικονομικά «μορφωμένοι» ενήλικες.

 

Παράλληλα, στους γονείς, η σχέση των παιδιών τους με το χρήμα δημιουργεί εύλογες ανησυχίες: πώς θα μάθουν να διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους με υπευθυνότητα; Πώς θα μείνουν μακριά από παράνομες ή/και επικίνδυνες αγορές; Κι αν τα παιδιά μείνουν εκτός σπιτιού και χρειαστούν χρήματα, πώς θα αποφύγουν παγίδες και κινδύνους;

 

Αυτό ακριβώς είναι η Woli: ένα πολύτιμο εργαλείο για γονείς και παιδιά ηλικίας 8-18 ετών, προκειμένου να ξεκινήσουν από κοινού ένα ταξίδι οικονομικής παιδείας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας.

 

Έχοντας την εμπιστοσύνη της VISA, του παγκόσμιου ηγέτη στις ψηφιακές συναλλαγές, η ελληνική startup εταιρεία Woli συνδυάζει μια χρεωστική κάρτα και ένα mobile app για να διευκολύνει γονείς και παιδιά να κατακτήσουν από κοινού -και με ασφάλεια- ένα επαρκές επίπεδο οικονομικής «μόρφωσης» – ή, όπως αποκαλείται παγκοσμίως, «οικονομικού αλφαβητισμού».

 

Με απλά λόγια, η Woli είναι ένα σύστημα που λειτουργεί ως «κέντρο ελέγχου» για την οικογένεια. Για παράδειγμα, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τις έρευνες τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν την τάση να καταναλώνουν αλκοόλ και προϊόντα καπνού σε μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Σ’ αυτή την περίπτωση, με τη χρήση της κάρτας Woli οι γονείς λαμβάνουν γνώση της συναλλαγής σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να πάρουν τα μέτρα τους. Επίσης, μπορούν:

-Να θέτουν όριο δαπανών στα παιδιά, ανά εβδομάδα ή ανά συναλλαγή

-Να την κλειδώσουν άμεσα την κάρτα του παιδιού σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

-Να μεταφέρουν άμεσα χρήματα στην κάρτα των παιδιών.

-Να μπλοκάρουν ορισμένες συναλλαγές των παιδιών, όπως πχ με εταιρείες στοιχημάτων ή άλλες ακατάλληλες για την ηλικία τους δραστηριότητες.

Έτσι, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:

-να υπολογίζουν το χαρτζιλίκι τους, κατανοώντας τη διαφορά μεταξύ αναγκών και επιθυμιών και παράλληλα,

-να αποταμιεύουν, βάζοντας συγκεκριμένους δικούς τους στόχους.

 

Επιπλέον, στην εφαρμογή της Woli εντάσσεται και ένας διαδραστικός χώρος μάθησης με κουίζ, εκπαιδευτικές ενότητες και παιχνίδια-εργαλεία που καλύπτουν βασικές οικονομικές έννοιες όπως ο προϋπολογισμός, η αποταμίευση και οι υπεύθυνες δαπάνες. Η κάρτα Woli έχει -και αναπτύσσει διαρκώς- συνεργασίες με brands που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες για οικογένειες, ενώ στο woli app υπάρχουν αποκλειστικές προσφορές για γονείς και οικογένειες.

 

Η Woli διατίθεται με δωρεάν χρήση για τις πρώτες 30 ημέρες και με την ελάχιστη συνδρομή των 2.99ε το μήνα για κάθε παιδί. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και κάρτα για «αρχάριους» χωρίς συνδρομή, για οικογένειες με παιδιά που κάνουν λίγες συναλλαγές,