Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας υπό την αιγίδα της Climergia

H Climergia συμμετείχε στο «Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ). Η εκδήλωση ήταν μέρος του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Εργαστήριο διεξήχθη στο Κέντρο Πρόληψης – Επαναχρησιμοποίησης – Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε μια πολυεπίπεδη δράση με σκοπό την κατάρτιση των ενδιαφερόμενων μερών σε θέματα κυκλικής οικονομίας. Συμμετέχοντες από διάφορους τομείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις, να συμμετάσχουν σε βιωματικές ασκήσεις και να τους παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής κυκλικών λύσεων διαχείρισης αποβλήτων από τους εταίρους του Έργου.

Στελέχη της εταιρίας Climergia συμμετείχαν ενεργά στο Εργαστήριο, προσφέροντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική στην ανάλυση και ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων, επιδεικνύοντας τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτόμες προσεγγίσεις της εταιρίας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Η Αναστασία Παππά, Operations Director της Climergia δήλωσε σχετικά: «Το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας αποτελεί ένα ενθαρρυντικό βήμα για την διάχυση των κυκλικών λύσεων στην ελληνική οικονομία. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ενισχύουμε την ικανότητά μας να αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις και να προωθούμε την αειφορία, ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές στις υπηρεσίες μας για το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης. Οφείλουμε να συγχαρούμε τα στελέχη του Πράσινου Ταμείου για την επιτυχή υλοποίηση του εργαστηρίου».

Η Climergia επιδιώκει συστηματικά να προωθήσει μια μακροπρόθεσμη αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας όσον αφορά το περιβάλλον, δημιουργώντας πράσινη αξία για τις επιχειρήσεις.