Η KRAFT Paints χορηγός στην νέα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με έργα της Cindy Sherman

Σταθερά δίπλα στον Πολιτισμό, την Τέχνη και τις σύγχρονες τάσεις, η KRAFT Paints συμμετέχει ως χορηγός προϊόντος στην πρώτη έκθεση της διάσημης και πρωτοπόρου Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, η KRAFT Paints συμμετέχει ως «Χορηγός Προϊόντος» στην τρέχουσα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Μέγαρο Σταθάτου) που έχει τίτλο «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» και είναι αφιερωμένη στη σπουδαία που με την πρακτική της ανάμεσα στη φωτογραφία και την περφόρμανς επηρέασε καθοριστικά τη σύγχρονη τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2024 (τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του περασμένου Μάη) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 70 ασπρόμαυρες φωτογραφίες της σειράς Untitled Film Stills (1977 – 1980), την οποία η Sherman ξεκίνησε αμέσως μόλις μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1977, σε ηλικία 23 ετών. Αντλώντας έμπνευση από το Χόλυγουντ της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60, τα φιλμ νουάρ, τις B movies και τις ταινίες του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κινηματογράφου, η Sherman δημιούργησε εικόνες που θυμίζουν το ύφος των λήψεων που χρησιμοποιούσαν τα κινηματογραφικά στούντιο, ενώ παράλληλα θίγει με διεισδυτικό τρόπο ζητήματα για τους ρόλους των φύλων, τον φεμινισμό και τα γυναικεία στερεότυπα. Παράλληλα, στην έκθεση παρουσιάζονται και περίπου 30 έγχρωμες φωτογραφίες από μεταγενέστερες περιόδους, στις οποίες η Sherman μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας η ίδια όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της.

Στο πλαίσιο της εν λόγω χορηγίας, η KRAFT Paints προσέφερε με χαρά τα χρώματα ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα η έκθεση και οι χώροι που φιλοξενούν τα περίπου 100 φωτογραφικά έργα της Sherman. Με γνώμονα την προσφορά, η εταιρεία που «μιλάει» με χρώμα και «ζωγραφίζει» το αύριο, αναδεικνύει σταθερά πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην πολιτιστική πρόοδο, τη συμπερίληψη και τις ανθρωπιστικές αξίες.
Περισσότερα για την έκθεση μπορείτε να μάθετε εδώ.