I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE: Το 1ο Διαδραστικό συνέδριο με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό

Στο πλαίσιο του Ναύπακτος 2030 το “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” έρχεται για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ναύπακτο, με σκοπό να παρουσιάσει τον ρολό του ανθρωπίνου ψυχισμού όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στόχος του “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” είναι η ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δίκαιο και τις ανθρώπινες σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αντιμετώπισης της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, μέσα από την προσέγγιση του ψυχισμού του θύτη και του θύματος, της οικογένειας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης.

 

The Conference

Η agenda του συνεδρίου βασίζεται στο πλαίσιο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά στο Sdg5 που αφορά στην ισότητα των φύλων της οποίας προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών και έμφυλης βίας.

Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα εξεταστούν προβληματισμοί και θα διατυπωθούν προτάσεις, προκειμένου να αναδειχθούν αποτελεσματικές λύσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα που αφορούν κάθε πολιτισμένη κοινωνία και να «φωτιστεί» ο αντίκτυπος αυτών στις ανθρώπινες σχέσεις και στην εξελικτική πορεία ενός ατόμου από την παιδική του ηλικία έως την ενήλικη ζωή.

 

Art Exhibition

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 550 τ.μ θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση από 1.000+ ζωγραφιές παιδιών με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μορφές βίας, ενώ θα παρουσιαστούν και τα 6 γλυπτά της σειράς @iamnotadoll_project “Δεν είμαι κούκλα” που δημιουργήθηκαν από την καλλιτέχνιδα κα Ιωάννα Παρασκευά.

 

Youth Learning Hub

Στον  καταπράσινο προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου  περισσότερα από 500 παιδιά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη να μάθουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών, ψυχολόγων και καλλιτεχνών.

Μια Διαδραστική εμπειρία με επίκεντρο την εκπαίδευση μέσω της βιωματικής συμμετοχής σε καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Δωρεάν Συμμετοχή στο συνέδριο 

Διασφαλίστε τη συμμετοχή σας ως σύνεδρος στο “I ΑΜ #NOT Α DOLL

CONFERENCE“. Αν δραστηριοποιήστε στους τομείς δικαιοσύνης, ψυχικής υγείας, κοινωνιολογίας, πρόνοιας και εκπαίδευσης δηλώστε συμμετοχή στο panel ομιλητών μας.

https://nafpaktos2030.org/

 

Facts and Figures

  • Σε μία τάξη 25 παιδιών τα 5 παιδιά είναι πιθανά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, συνήθως από κάποιον που γνωρίζουν. Το ποσοστό αυτό αφορά και την Ελλάδα.
  • Κάθε 2 δευτερόλεπτα που μετράμε ένα ανήλικο κοριτσάκι κάπου στον κόσμο εξαναγκάζεται σε πρόωρο γάμο
  • Το ένα τρίτο των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων είναι ανήλικα παιδιά!
  • Υπολογίζεται ότι 1 στις 3 γυναίκες είναι θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας.
  • 5 μικρά κοριτσάκια κάθε λεπτό περνάνε το βασανιστήριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.