KRAFT Paints & BIOCLIMA: Eκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου

Με τη βεβαιότητα ότι η γνώση είναι δύναμη και η εξειδίκευση αρετή, η BIOCLIMA και η KRAFT Paints διατρέχουν την Ελλάδα με σεμινάρια υψηλού επιπέδου, επιμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας εκατοντάδες επαγγελματίες που συνδέονται με τους κλάδους της Δόμησης, της Αρχιτεκτονικής, της Διακόσμησης και της Εμπορίας υλικών και χρωμάτων. Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται σταθερά από το 2011 και έχουν ως στόχο να δώσουν σε τεχνίτες, εφαρμοστές, τεχνικούς, μηχανικούς, εργολάβους, αρχιτέκτονες, καταστηματάρχες, όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, να συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και τάσεις στον χώρο. Η έμφαση δίνεται στα Πιστοποιημένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης για Τοίχους (ClimaWall) και στα Καινοτόμα Ελαφροβαρή Συστήματα Θερμο-υγρομόνωσης για ταράτσες (ClimaRoof) της BIOCLIMA.

Αναμενόμενα, και η φετινή σεζόν, αποδεικνύεται εξαιρετικά γόνιμη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε πλήθος σεμιναρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Εύβοια. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν πάνω από 400 επαγγελματίες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη, τα μυστικά και τα κρίσιμα σημεία υλοποίησης της εξωτερικής θερμομόνωσης, σε συνάρτηση πάντοτε με τα πιστοποιημένα συστήματα BIOCLIMA.
Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για την καινούρια Πατητή Τεχνοτροπία Arterra Patiti της KRAFT Paints, αλλά και συνδυαστικές παρουσιάσεις των δύο δημοφιλών προϊοντικών λύσεων. Επιπλέον, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το φετινό καλοκαίρι στον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ, σε φοιτητές της σχολής Interior & Exterior Design. Το εν λόγω σεμινάριο αφορούσε την εξωτερική θερμομόνωση και είχε ως θέμα τις «Βασικές Έννοιες Θερμομόνωσης – Θερμο-υγρομόνωσης Δωμάτων και Ταρατσών».

Με πρωτοβουλίες σαν κι αυτές, η BIOCLIMA με την εγγύηση της KRAFT Paints αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τους επαγγελματίες και τους συνεργάτες της, δημιουργώντας μια αλυσίδα προστιθέμενης τεχνογνωσίας και αξίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει ένα σχήμα Σεμιναρίων «Επιβλέποντος Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης Τοίχου ClimaWall της BIOCLIMA», μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα απόκτησης Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων SWISS APPROVAL, κατόπιν διενέργειας εξετάσεων. Κάτι που αναδεικνύει την KRAFT Paints και BIOCLIMA σε πρωτοπόρες στον τομέα των δομικών υλικών και συγκεκριμένα στην πιστοποίηση μηχανικών και εργολάβων στην επίβλεψη της τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης, με εξετάσεις που εποπτεύονται από εξωτερικό, ανεξάρτητο φορέα και παροχή σχετικού πιστοποιητικού τεχνικής επάρκειας.