THI Summer Youth Academy: Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – ΤΗΙ) ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι το καλοκαιρινό camp μπάσκετ που σχεδίασε για παιδιά ηλικίας 14-18 ετών βρίσκεται σε πλήρη δράση στις εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. H ακαδημία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσφέρει δωρεάν μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής σε 120 παιδιά, συνδυάζοντας προπονήσεις με ψυχαγωγικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες.

 

Η έναρξη των δράσεων της ακαδημίας πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου με τη διοργάνωση ενός Celebrity Game, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές των τελευταίων ετών, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Τα παιδιά της ακαδημίας βρέθηκαν στις θέσεις των θεατών και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η ακαδημία λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μυώντας τους εφήβους συμμετέχοντες στα μυστικά του μπάσκετ. Παράλληλα, αναπτύσσει τις προσωπικές τους δεξιότητες, ενισχύει την ομαδικότητα, την ενσυναίσθηση και την αυτοεκτίμηση των νέων..

 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – ΤΗΙ) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά Έλληνες της Διασποράς και φιλέλληνες, με στόχο να επενδύσουν στην Ελλάδα μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην οικονομική ανάπτυξη και την ανακούφιση από την κρίση. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η THI έχει επενδύσει περισσότερα από 22,5 εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο οργανισμό Ελλήνων της Διασποράς.

 

Ο Ted Leonsis, ιδιοκτήτης μιας σειράς αθλητικών franchises, συμπεριλαμβανομένων των Washington Wizards, επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ της THI, είναι επίτιμος πρόεδρος και βασικός υποστηρικτής της ακαδημίας. Χρυσός χορηγός της ακαδημίας είναι το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, ενώ ασημένιοι χορηγοί είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Sprite. Χάλκινοι χορηγοί είναι οι Pet City, Metropolitan College/ΑΚΜΗ και το Folloe Foundation. Επιπλέον, μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι μεταξύ άλλων οι Ted Leonsis, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, George P. Stamas, Andrew Liveris, Νίκος Κουμέτης, Νίκος Σταθόπουλος, Dean Dakolias και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Η ακαδημία συνεργάζεται επίσης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

 

Ο George P. Stamas, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πρώτο καλοκαιρινό camp της THI, μια ακαδημία και ένα πρόγραμμα αρκετά διαφορετικό από τις υπόλοιπες προσπάθειες που γίνονται στη χώρα. Με βάση αυτή τη στόχευση και το ευρύτερο όραμα της THI, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό να υλοποιούμε αντίστοιχες δράσεις με τη βοήθεια των συνεργατών μας, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή της ελληνικής νεολαίας».

 

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Country Head, Greece, ανέφερε σχετικά: «Ο σκοπός της πρώτης ακαδημίας της THI δεν αφορά στην δημιουργία ή την ανακάλυψη του επόμενου μεγάλου αστέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Αντιθέτως, εστιάζουμε σε όλες τις υπόλοιπες πλευρές και πτυχές που πρεσβεύει ο αθλητισμός και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη μίας κουλτούρας που γεφυρώνει το χάσμα και τις διαφορές που διατρέχουν την κοινωνία μας».

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το THI Summer Youth Academy, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://thiyouthacademy.org/el/

 

Παράλληλα περισσότερη δράση από την ακαδημία και τις καθημερινές της δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: