Ο Λουμίδης Παπαγάλος υποστηρίζει το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία του Ινστιτούτου Prolepsis

Ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος®, που εδώ και χρόνια αναδεικνύει τις αξίες και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων, αποτελεί τον νέο υποστηρικτή του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία και ενισχύει την προσπάθεια του Ινστιτούτου Prolepsis για την καταπολέμηση της μοναξιάς στην Τρίτη Ηλικία. Χάρη στη σημαντική αυτή υποστήριξη γίνεται εφικτή η επέκταση της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία και τα Σαββατοκύριακα. Εκτός από την Τηλεφωνική Γραμμή, ο καφές Λουμίδης® Παπαγάλος® συμβάλλει έμπρακτα στην υποστήριξη, εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Η Τηλεφωνική Γραμμή λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία και προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αισθάνονται μοναξιά, να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους επαφές και να κάνουν μια ευχάριστη και υποστηρικτική κουβέντα με εκπαιδευμένους εθελοντές που στελεχώνουν τη Γραμμή. Οι εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαιδεύονται και εποπτεύονται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Prolepsis. H Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, 10πμ – 10μμ, και πλέον επεκτείνεται και τα Σαββατοκύριακα, 11πμ – 5μμ. Τις ημέρες και ώρες αυτές, τα άτομα Τρίτης Ηλικίας που βιώνουν μοναξιά μπορούν να καλούν στο 210 610 1300. Η χρέωση είναι αστική και οι κλήσεις ανώνυμες.

 

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία διασυνδέει μοναχικά άτομα Τρίτης Ηλικίας με εθελοντές, με στόχο την ανάπτυξη δεσμών φιλίας. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Prolepsis, που υλοποιείται από το 2019, με στόχο την αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας τους, την ανάδειξη των αναγκών και των προκλήσεων της Τρίτης Ηλικίας, αλλά και την ευαισθητοποίηση κοινού, φορέων και Πολιτείας.