Το 9ο Πανελλήνιο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποιεί το 9ο Πανελλήνιο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών, μία Πανελλήνια συνάντηση με τη συμμετοχή Προσκόπων (ηλικίας 13-15 χρονών), από όλη την Ελλάδα, το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το Παρίσι, καθώς και Αιγύπτιους Πρόσκοπους (Ομοσπονδία Αιγυπτίων Προσκόπων και Οδηγών) με Αποστολή 13 Προσκόπων και 2 Ενηλίκων Στελεχών, με επικεφαλής τον Μοχάμεντ Χαμάμ, Πρόεδρο των Αιγυπτίων Προσκόπων και τον Δρ. Μοχάμεντ Γκίντα, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αιγυπτίων Προσκόπων και Οδηγών. Το Τζαμπορέτο με σλόγκαν «Άνεμοι που σμίγουν» ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024, στο Προσκοπικό Κέντρο «Δημήτριος ΡΑΝ Αλεξάτος», στον Παρνασσό.

Το 9ο Πανελλήνιο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τους εφήβους Προσκόπους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τον απόδημο Ελληνισμό, να σμίξουν και να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη περιπέτεια, φιλία και εξερεύνηση στη φύση.

Το Προσκοπικό Κέντρο, νοτιοδυτικά της Αμφίκλειας και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για μία τέτοια μεγάλη πανελλήνια προσκοπική δράση.
Το Τζαμπορέτο δεν περιορίζεται μόνο στο βουνό. Μέρος των δραστηριοτήτων πραγματοποιείται στο γραφικό Γαλαξίδι και στην Κίρρα της Ιτέας, όπου οι Πρόσκοποι συμμετέχουν σε θαλάσσιες δραστηριότητες, αθλήματα και εξερευνήσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δράσεις προσφοράς, πολιτισμού, προσκοπικών γνώσεων, ψυχαγωγίας, ενώ την συνάντηση θα κλείσει ένα μεγάλο party – έκπληξη.

Το 9ο Πανελλήνιο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους Προσκόπους ώστε να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν νέους φίλους και να ζήσουν την προσκοπική περιπέτεια σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Ελλάδας.

Ο Αρχηγός της δράσης, κ. Τάσος Τσιμπλάκης, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τους Προσκόπους μας στο 9ο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών. Η δράση αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να δημιουργήσουν δυνατές φιλίες και να αναπτύξουν το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς που μας χαρακτηρίζει».

Το Τζαμπορέτο αποτελεί μια εμπειρία ζωής για κάθε συμμετέχοντα, και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει φροντίσει για την ασφαλή συμμετοχή των μελών του και την ποιοτική διεξαγωγή του.

Τη δράση υποστήριξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο υφυπουργός κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, με την παροχή υλικού υποδομής. Η συμβολή αυτή αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή πραγματοποίηση των στόχων της δράσης, ενισχύοντας τις προσπάθειες μας για την ανάπτυξη των νέων και την προσφορά ουσιαστικών εμπειριών.

Για την πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλαν ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας, ο Δήμος Δελφών, οι εκδόσεις Ψυχογιός, οι εταιρείες Coca-Cola Τρία Έψιλον, Κορωνάκης, Coral Gas, Mr. CoffeeBean και η Γενική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ – Βόλος.