CNN Greece-Ίδρυμα Α. Λασκαρίδης: Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Αγ. Κωνσταντίνου

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αγίου Κωνσταντίνου στον Ωρωπό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ACT FOR EARTH» του CNN Greece, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Ομάδα εθελοντών κατοίκων, τοπικοί φορείς του Δήμου Ωρωπού, καθώς και εθελοντές της DPG και στελέχη του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη, συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας. Τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν, μόνο από ένα μέρος της τεράστιας έκτασης της παραλίας, καταγράφηκαν και ζυγίστηκαν, αναδεικνύοντας το μέγεθος της ρύπανσης. Συγκεκριμένα, συλλέχθηκαν συνολικά 62 κιλά απορρίμματα και 2.845 τεμάχια. Τα κυριότερα απορρίμματα περιλάμβαναν αποτσίγαρα, μικρά πλαστικά κομμάτια, είδη προσωπικής υγιεινής, καλαμάκια και κομμάτια χαρτιού.

Επιπλέον, μέρος των απορριμμάτων θα χρησιμοποιηθεί από τον καλλιτέχνη Δημήτρη Λιόση για τη δημιουργία έργου τέχνης, το οποίο θα προβάλλει την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Το έργο τέχνης θα παρουσιαστεί το 2025 στο Act For Earth Summit.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης της παραλίας του Αγ. Κωνσταντίνου στον Ωρωπό, η οποία αποτελείται από μια σειρά τεσσάρων παράκτιων καθαρισμών, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη ρύπανση των ακτών και τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν με προγραμματισμένες δράσεις το Νοέμβριο 2024, το Φεβρουάριο και τον Απρίλιο 2025.