MyPlanet: Στηρίζει ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω του Προγράμματος «ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ»

Για περισσότερα από 15 χρόνια, το MyPlanet, παραμένει πιστό στην υπόσχεσή του για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον, υποστηρίζοντας ενεργά τις πρωτοβουλίες των οργανώσεων «ΕΝΑΛΕΙΑ» και «ΑΡΧΕΛΩΝ», μέσω του Προγράμματος «ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ». Το πρόγραμμα, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής κουλτούρας μέσω εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης και κορυφώθηκε με μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΡΧΕΛΩΝ» με τη συμβολή των εργαζομένων της εταιρείας Rolco πραγματοποίησε διπλή απελευθέρωση των αποθεραπευμένων θαλάσσιων  χελωνών Caretta  Caretta, “Freddy” και “Snoopy”, σε παραλία κοντά στην περιοχή του Σουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κάθε χελώνα περισυλλέχθηκε από διαφορετικό σημείο της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η χελώνα “Freddy” εντοπίστηκε στη Ζάκυνθο με τραύματα στο καβούκι και το πτερύγιό της, ενώ ο μικρός “Snoopy” βρέθηκε στην Κυπαρισσία εξίσου πληγωμένος και διαπιστώθηκε ότι είχε καταπιεί ένα αγκίστρι και μία πετονιά. Οι δύο χελώνες, μεταφέρθηκαν τον Μάιο του 2024 στο Κέντρο Διάσωσης της «ΑΡΧΕΛΩΝ» για περίθαλψη και χάρη στην ταχεία ανάρρωσή τους, ξεκίνησαν εκ νέου τα θαλάσσια ταξίδια τους.

Η Rolco μέσω του MyPlanet συμβάλλει στην ενίσχυση της οικολογικής υπευθυνότητας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που είναι ενσωματωμένες στη φιλοσοφία και το όραμα της εταιρείας και αποτυπώνονται πλήρως στο Πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ». Αξίζει να σημειωθεί πως το MyPlanet παραμένει υπερήφανος υποστηρικτής στο όραμα του ΑΡΧΕΛΩΝ, για πάνω από 10 χρόνια συμβάλλοντας σε δράσεις ουσιαστικής σημασίας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία του MyPlanet, με ένα μόνο κλικ στο https://myplanet.com.gr/cleanplanet-gr/.