DS Smith Hellas: Υποστήριξε ως χορηγός το 7ο Trophy-Τροφή Meet-Up

www.thomassiafakas.com

Τη σημασία της εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού κλάδου, ώστε να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα καινοτομίας και συνεργασίας, που θα προωθεί τις βιώσιμες συσκευασίες, ανέδειξε η DS Smith Hellas στο 7ο Trophy-Τροφή Meet-Up με θέμα: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες». Το Πρόγραμμα Trophy-Τροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η εκδήλωση, την οποία υποστήριξε η DS Smith Hellas ως χορηγός, πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας.

Την DS Smith Hellas εκπροσώπησε ο κ. Κωνσταντίνος Κυριάκος, Εμπορικός Διευθυντής, ο οποίος ανέλαβε και την εναρκτήρια παρουσίαση της διοργάνωσης. Ο κ. Κυριάκος αναφέρθηκε εκτενώς στη συσκευασία ως καταλύτη της βιωσιμότητας, παραθέτοντας στοιχεία για το μέλλον του αγροδιατροφικού κλάδου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειωθεί η χρήση υλικών επιβαρυντικών για το περιβάλλον.

Ο ίδιος συμμετείχε πάνελ συζήτησης με την θεματική «Μείωση της χρήσης των πλαστικών στην Αγροδιατροφή» μαζί με την κ. Αναστασία Σαρχόσογλου, Σύμβουλο Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, τον κ.   Νίκο Αθανασόπουλο, Ιδρυτή της εταιρείας 4D-Mater και την κ. Θεοφανία Τσιρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Γ.Π.Α.. Το Πάνελ συντόνισε ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Manager του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Ο κ. Κυριάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ώρα δράσης για το περιβάλλον είναι τώρα. Ειδικά στον αγροδιατροφικό κλάδο μπορούν να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε η διαδρομή από το χωράφι στο τραπέζι να γίνει περισσότερο βιώσιμη. Στην DS Smith Hellas λειτουργούμε ως πρεσβευτές της κυκλικής οικονομίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στον κλάδο. Σε αυτό το πλαίσιο προσβλέπουμε στη βοήθεια όλων των ενδιαφερομένων μερών για να επιτύχουμε μείωση του πλαστικού και αντικατάσταση όλων των συσκευασιών μίας χρήσης με ανακυκλώσιμες και βιοαποικοδομήσιμες».

Ταυτόχρονα, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του οργανισμού στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας «Now & Next». «Από τον Μάιο του 2024, η DS Smith έχει αντικαταστήσει πάνω από 1,2 δισ. πλαστικά σε όλες τις διεθνείς αγορές που δραστηριοποιείται, ξεπερνώντας τον στόχο 16 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, ως DS Smith Hellas διαδραματίσαμε σημαντικό ρόλο σε αυτό το επίτευγμα, αντικαθιστώντας πάνω από 7 εκατομμύρια τεμάχια πλαστικού με εναλλακτικές λύσεις από χαρτί» υπογράμμισε ο κ. Κυριάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η DS Smith Hellas συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με τον οργανισμό Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά» στηρίζοντας φέτος τρία Meet-Up του προγράμματος Trophy/Τροφή. Σε αυτά συμμετέχουν φοιτητές, startupper, νέοι επιχειρηματίες και ερευνητές, που αναπτύσσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες μαζί με ερευνητικά ιδρύματα, επενδυτές, μέντορες και εταιρείες στο πλαίσιο βιωματικών εργαστηρίων.