Bayer Ελλάς & Dataphoria: Συνεργασία με επίκεντρο τη Βιωσιμότητα μέσω ESG Analytics

Η Bayer Ελλάς και η καινοτόμος start-up Dataphoria που εξειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), ανακοινώνουν τη νέα στρατηγική συνεργασία τους. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της παρακολούθησης και της διαχείρισης των στόχων βιωσιμότητας της Bayer Ελλάς, καθώς και στην ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Με τη χρήση των προηγμένων τεχνολογικών λύσεων της Dataphoria, η Bayer θα είναι σε θέση να παρακολουθεί αναλυτικά την πρόοδό της στους στόχους βιωσιμότητας, που έχει θέσει και να διασφαλίσει συνεχή βελτίωση, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για έναν πιο βιώσιμο και υγιή κόσμο, όπου η επιστήμη και η καινοτομία εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η Dataphoria προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις συλλογής, ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων ESG, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πρόοδο των στόχων της. Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευση και των δύο εταιρειών να υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός πιο υπεύθυνου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα μας συνεργασία με την Dataphoria, καθώς αποτελεί μια Ελληνική καινοτόμο start-up με όραμα και ιδέες. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα και τη μεγιστοποίηση του θετικού μας αντίκτυπου στην κοινωνία και το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας προηγμένα αναλυτικά εργαλεία, πρόκειται να παρακολουθούμε με ακρίβεια τις επιδόσεις μας ώστε να επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, την ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO, την προώθηση της βιοποικιλότητας και την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας μας με την Dataphoria, αποδεικνύουμε και ενισχύουμε την υποστήριξή μας στο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα μας επιτρέψει να βελτιστοποιήσουμε τα αποτελέσματά μας, να τελειοποιήσουμε την εταιρική μας διακυβέρνηση και να παραμείνουμε στην πρωτοπορία του τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.»

 Ο κ. Αναστάσης Σταμάτης, συνιδρυτής και επικεφαλής της Dataphoria, σχολίασε: «Η συνεργασία μας με την Bayer Ελλάς αποδεικνύει τη δύναμη της τεχνολογίας ESG για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Με τη χρήση της πλατφόρμας μας, η Bayer Ελλάς θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την πρόοδο των στόχων της, να επιτυγχάνει συνεχή βελτίωση και να αναδεικνύει με διαφάνεια τον θετικό της αντίκτυπο.».

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα της Bayer Ελλάς προς την εκπλήρωση του στόχου της για βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από καινοτόμες λύσεις και συνεχή ενσωμάτωση τεχνολογικών εργαλείων, η εταιρεία αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της καινοτομίας στη διαχείριση και βελτιστοποίηση των επιδόσεων ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση) στη διασφάλιση ενός υγιούς και βιώσιμου κόσμου για όλους.