Όμιλος Ευρωκλινικής: Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2023

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής προχώρησε στη δημοσίευση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2023. Η νέα Έκθεση περιλαμβάνει όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που πραγματοποίησε ο Όμιλος το προηγούμενο έτος, ανταποκρινόμενος με επιτυχία στις σύγχρονες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Η παρούσα Έκθεση αναδεικνύει την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά και τη δέσμευση του Ομίλου σε στρατηγικό επίπεδο για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Όμιλος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος και μείωσης του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, κατάφερε να μειώσει κατά 7% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων αλλά και την υπεύθυνη κατανάλωση νερού. Σημαντική ήταν εξίσου η κοινωνική προσφορά του Ομίλου σε φορείς και οργανισμούς, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω της πραγματοποίησης ιατρικών επισκέψεων σε ακριτικές περιοχές.

Με αφορμή την έκδοση της Έκθεσης ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Νικόλας Πλακόπητας, δήλωσε: Είμαστε περήφανοι για την παρουσίαση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2023, η οποία αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 7% και η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω ιατρικών επισκέψεων, συνεχίζουμε να ευθυγραμμίζουμε τις προσπάθειές μας με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Η παρούσα Έκθεση αντικατοπτρίζει τη συνεχή μας δέσμευση για θετικό αντίκτυπο και προώθηση των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας».

Διαβάστε αναλυτικά την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2023, εδώ: https://bit.ly/4eqdG1j.