Οι εθελοντές της Praktiker Hellas «πρασίνισαν» το Χατζηπατέρειο

Τα παιδικά χαμόγελα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την ομάδα εθελοντών PraktiCares της Praktiker Hellas, που πέρασε την ημέρα της «πρασινίζοντας» τη βεράντα και τα μπαλκόνια του Χατζηπατέρειου Κέντρου Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού.

Πρόκειται για μια δράση πιστή στο όραμα της Praktiker για βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε ανθρώπου, στην οποία συναντήθηκαν οι δύο μεγάλες πρωτοβουλίες της εταιρείας: Το πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας «Σπίτι Ανοιχτό» και η περιβαλλοντική υπόσχεση για ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από το πρόγραμμα «Το Σπίτι Μας Αλλάζει την Πόλη».

Η ενέργεια περιλάμβανε την αναδιαμόρφωση εξωτερικών χώρων του Κέντρου, με την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα και φυτών στο προαύλιο των τάξεων και στα μπαλκόνια του ξενώνα. Με την καθοδήγηση των Kipos Experts, οι εθελοντές της ομάδας φύτεψαν και μοίρασαν στον χώρο δεκάδες φυτά, δάφνες, πικροδάφνες και λεβάντες. Αμέσως μετά, τα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία, χάρηκαν το ανανεωμένο προαύλιο.

«Ήταν μια ημέρα χαράς και εθελοντισμού καθώς δημιουργήσαμε πράσινους, όμορφους και φιλόξενους χώρους που προάγουν την ευημερία για τα παιδιά του Χατζηπατέρειου,», ανέφερε η Marketing Director της Praktiker Hellas, Μάριαμ Σάντρι, και πρόσθεσε: «Με ιδιαίτερη χαρά η εθελοντική μας ομάδα “PraktiCares” στήριξε τη δράση με πάθος και ενέργεια! Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις που προσφέρουν ουσιαστική συμβολή  στην κοινωνία και στο περιβάλλον μας».

Εκ μέρους του Χατζηπατέρειου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Χρήστος Μαρίνος Αγιασμένος, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε την ομάδα της Praktiκer  που με τη διάθεση, το κέφι και  την εργασία της  κατάφερε να αναμορφώσει τους εξωτερικούς χώρους του ξενώνα του Χατζηπατέρειου. ‘Εδωσε χρώμα και ζωντάνια στο προαύλιο χώρο των τάξεων. ‘Ετσι οι ομάδες των παιδιών μας από τις τάξεις ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ  και τα ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ  θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται καθημερινά  σε ένα πράσινο και φιλικό περιβάλλον στα διαλείμματα και στις  δράσεις τους! Ενέργειες σαν αυτές αναδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνεργατικότητας  και συμπερίληψης που διακρίνει την ομάδα της Praktiκer. Καλλιεργήθηκε ένα δεσμός που ευχόμαστε  να  ισχυροποιηθεί και να διαρκέσει στον χρόνο».

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των εταιρειών ΔΙΖΑΣ, HELLAFARM, ΠΛΑΣΤΟΝΑ, ΑΓΡΟΧΟΥΜ, ΚΙΤΑΝΤΖΗΣ και ΠΑΝΔΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, που προσέφεραν τα υλικά και τον εξοπλισμό για την υλοποίησή της.