Η ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια Α’ Βοηθειών για το προσωπικό της

Η εταιρεία ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κιλκίς, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Α’ φάση της εκπαίδευσης του προσωπικού της στις Πρώτες Βοήθειες στο χώρο εργασίας.

Η εταιρεία με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της, προχώρησε στο σχεδιασμό και διοργάνωση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Η Α’ φάση της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα περιελάβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε βασικές αρχές παροχής πρώτων βοηθειών, όπως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), η χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), η αντιμετώπιση τραυματισμών και η σωστή διαχείριση επειγόντων περιστατικών στο χώρο εργασίας. Η συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έναν αναγνωρισμένο φορέα στην εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την αξιοπιστία της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας στην εταιρεία.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος της εταιρείας για την πρόληψη ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον. Η ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC δεσμεύεται να συνεχίσει την εκπαίδευση του προσωπικού της με αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης αντίδρασης σε κρίσιμες καταστάσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων της.

Η εταιρεία ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας ζυμαρικών της χώρας. Προσφέρει στην εγχώρια και διεθνή αγορά μια πλούσια γκάμα ζυμαρικών από 100% ελληνικά επιλεγμένα σιτηρά, υψηλής ποιότητας και αυθεντικής γεύσης. Η αφοσίωση, η φροντίδα και η ασφάλεια των προϊόντων της επιτρέπει να είναι στην καρδιά και στο τραπέζι των καταναλωτών εξασφαλίζοντας ένα μακροπρόθεσμο, βιώσιμο και κοινωνικά υπεύθυνο μέλλον γι’ όλους.