Ο όμιλος Empiria συνεργάζεται με το Cyclades Preservation Fund

H Empiria Group ως υποστηρικτής και χορηγός του Cyclades Preservation Fund (CPF) θα φιλοξενήσει την φετινή Συνάντηση Νησιωτών για το Περιβάλλον 2024 (CPF Islander’s Forum) που θα λάβει χώρα μεταξύ 18-21 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο του ομίλου Vedema, a Luxury Collection Resort στην Σαντορίνη, και της πρωτοβουλίας «Άγρια Ζωή των Κυκλάδων στο πλαίσιο της δέσμευσής της εταιρίας για περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την προστασία των Κυκλάδων.

Το CPF είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με αποστολή να στηρίζει βιώσιμες πρωτοβουλίες των τοπικών κοινοτήτων και να προάγει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων των Κυκλάδων.

Το CPF Islanders’ Forum αποτελεί ένα ετήσιο θεσμό του CPF που ενθαρρύνει τον δημιουργικό διάλογο, την ανταλλαγή γνώσεων και τον συνασπισμό δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών των νησιών προς κοινές δράσεις για το φυσικό χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον που δέχεται πολλές ανθρωπογενείς πιέσεις.

Η διοργάνωση φέτος περιλαμβάνει κλειστές συναντήσεις αλληλεπίδρασης για τα προσκεκλημένα μέλη – νησιώτες του φόρουμ, επισκέψεις πεδίου, εκπαιδεύσεις αλλά και ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις που θέτουν τις βάσεις για τοπική διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τα νησιά.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεργειών, το CPF Islanders’ Forum συναντιέται φέτος με δύο ακόμη εμβληματικές πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει και συντονίζει το Cyclades Preservation Fund (CPF): την πρωτοβουλία για την Άγρια Ζωή των Κυκλάδων, που χορηγεί η Empiria Group, και την πρωτοβουλία για τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές και τον ρόλο των Τοπικών Κοινωνιών.

Μέσω αυτής της συνεργασίας Empiria Group συμβάλλει με τον πιο αποτελεσματικό και διακριτικό τρόπο σε έργα και πρωτοβουλίες διατήρησης που ξεκινούν και αγκαλιάζονται από τις τοπικές κοινότητες.

Ακολουθεί το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι ανοιχτές στο κοινό.

Σάββατο, 19/10:  Ενημερωτική εκδήλωση: Η προστασία της Άγριας Ζωής στις Κυκλάδες

| Ξενοδοχείο VEDEMA, Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη | 4.00μμ-8.30μμ

Κυριακή, 20/10: Πρακτική Επίδειξη Τεχνικών Διάσωσης θαλάσσιων θηλαστικών, χελωνών, πτηνών

| Παραλία Αποθήκες, Ακρωτήρι, Σαντορίνη |10.00πμ-12.00μμ

Κυριακή 20/10: Ενημερωτική εκδήλωση: Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές και Τοπικές Κοινωνίες

| Μπελλώνιο Συνεδριακό Κέντρο, Φηρά, Σαντορίνη | 4.00μμ – 9.00μμ

Δευτέρα, 21/10: Περιπατητική ξενάγηση από την περιβαλλοντική ομάδα Μαντιλίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου και συνάντηση με τους παραδοσιακούς αμπελώνες του νησιού, τους Σαντορινιούς ανεμόμυλους, και την προστατευόμενη παραλία της Βλυχάδας

| Σημείο συνάντησης «Χονδρός-Λιγνός»,  Εμπορείο, Σαντορίνη | 9.30πμ- 12.00μμ