Wise Greece-TUI Care Foundation: Το Πρόγραμμα TUI FutureShapers Greece στην Ελλάδα

O Πρόεδρος του TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck και η Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια της Wise Greece, παρουσιάζουν το νέο Πρόγραμμα στην Ελλάδα.

  • Η πρωτοβουλία προωθεί βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία σε βασικούς τομείς της Ελλάδας όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία και η διατροφή, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες νέων επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων.
  •  Πρόγραμμα εκπαίδευσης για 1.000 φιλόδοξους επιχειρηματίες. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό Βootcamp και θα λάβουν χρηματικά έπαθλα για να ξεκινήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
  • Οι τοπικοί τεχνίτες και παραγωγοί θα επωφεληθούν από την ενίσχυση των ικανοτήτων τους, ώστε να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους ευκαιρίες.

Ενώ ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, πολλοί νέοι επιχειρηματίες και μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην οικοδόμηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά και έλλειψη εκπαιδευτικών πόρων που μπορούν να υποστηρίξουν τους νέους επιχειρηματίες. Η νέα πρωτοβουλία TUI Futureshapers Greece στοχεύει να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση, καθοδήγηση και επιχειρηματικές συνδέσεις για να υποστηρίξει άτομα και μικρές επιχειρήσεις στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ευκαιριών που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Το TUI Futureshapers Greece, που παρουσιάζεται από το TUI Care Foundation σε συνεργασία με τη Wise Greece,  χωρίζεται σε δύο Προγράμματα, το IDEA και το EMPOWER.

Μέσα από το IDEA θα προσφερθεί δωρεάν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να προσφέρει πρακτικές γνώσεις σε όσες και όσους, ενδιαφέρονται για τους κλάδους του Τουρισμού, της Γαστρονομίας, της Τέχνης, των Χειροτεχνιών κ.α. Επίσης, εάν κάποιος έχει ήδη μία ιδέα σχετική με τους κλάδους, οι Εκπαιδευτές και Μέντορες, θα μοιραστούν πρακτικές συμβουλές και θα προσφέρουν καθοδήγηση στους συμμετέχοντες, ώστε να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πράξη. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα διήμερο Bootcamp στην Αθήνα, όπου θα διαγωνιστούν οι επικρατέστερες ιδέες και οι δύο καλύτερες θα κερδίσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.futureshapers.gr

Μέσα από το Πρόγραμμα EMPOWER θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 60 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τοπικοί τεχνίτες, επιχειρηματίες και παραγωγοί σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα, η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και η Ρόδος. Μέσω εκπαιδεύσεων ενίσχυσης ικανοτήτων και επιχειρηματικών ευκαιριών, η πρωτοβουλία στοχεύει να βελτιώσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ και τις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και να αναβαθμίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Ο Thomas Ellerbeck, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TUI Care Foundation, δήλωσε: «Ο τουρισμός είναι μια σημαντική βάση της οικονομίας της Ελλάδας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την επιτυχή ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τοπική συμμετοχή είναι βασική για τη βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη του τουρισμού. Με το Πρόγραμμα TUI FutureShapers Greece αξιοποιούμε τη μετασχηματιστική δύναμη της βιομηχανίας για την προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης – προς όφελος της Ελλάδας και όλων των ανθρώπων της. Η πρωτοβουλία μας στοχεύει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και ενδυναμώνει τους νέους να μετατρέψουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.»

Η Μελίνα Ταπραντζή, Ιδρύτρια της Wise Greece, πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, με την υποστήριξη του TUI Care Foundation, θα μπορέσουμε να λανσάρουμε το πρόγραμμα TUI FutureShapers Greece στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία αυτή, θα υποστηρίξει βασικούς τομείς της Ελλάδας, καθώς και επιχειρηματίες που είτε θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση είτε έχουν ήδη δημιουργήσει μια μικρή επιχείρηση και επιθυμούν να καινοτομήσουν με βιώσιμο τρόπο. Η Wise Greece παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες και να μεγιστοποιεί τον κοινωνικό της αντίκτυπο, αντιμετωπίζοντας τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.»

Το FutureShapers Greece υποστηρίζεται από κορυφαία ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα:  www.futureshapers.gr