Η KPMG συμμετείχε για 7η φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών

Ομαδική φωτογραφία των στελεχών της KPMG στην παραλία «Άγιος Δημήτριος», στο Σαρωνικό

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, η KPMG για έκτη συνεχή χρονιά κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μέσω της εθελοντικής των ανθρώπων της εταιρείας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2024, μια πρωτοβουλία που συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για 34η χρονιά.

Στην παραλία «Άγιος Δημήτριος» στο Σαρωνικό, τα μέλη της KPMG, με συντονισμένη προσπάθεια, συγκέντρωσαν συνολικά 16 κιλά απορριμμάτων και 3 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, εκφράζοντας εμπράκτως τη δέσμευση της εταιρείας στην δημιουργία ενός θετικού και μετρήσιμου αντικτύπου στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και σε συνέπεια των στόχων 14 &15 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την «ζωή στο νερό και την «ζωή στη στεριά».

Από το Νοέμβριο 2024, η εταιρεία μεγιστοποιεί το αντίκτυπό της στο θαλάσσιο περιβάλλον μέσω της 3ετούς δέσμευσης και συμμετοχής της KPMG στο πρόγραμμα της HELMEPA “Marine Cleanup Monitoring” για την παρακολούθηση και καταγραφή θαλάσσιων απορριμμάτων, ενισχύοντας τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας και την επιστημονική μελέτη του προβλήματος.

Η Μαρίνα Καπετανάκη, Senior Partner, της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή των ανθρώπων της εταιρείας, «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που τα τελευταία έξι χρόνια, οι άνθρωποί μας παραμένουν σταθερά αφοσιωμένοι στην προστασία των θαλασσών, υποστηρίζοντας ενεργά το έργο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τις βασικές μας αξίες και τη στρατηγική μας για τη διαφύλαξη του πλανήτη και τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Στην KPMG, οι αξίες μας, όπως η «ακεραιότητα», η «αριστεία» και το «μαζί», καθοδηγούν τις δράσεις μας και ενισχύουν τη συνεργασία μας με οργανισμούς όπως η HELMEPA. Δεν περιοριζόμαστε μόνο σε άμεσες δράσεις, όπως η απομάκρυνση θαλάσσιων απορριμμάτων, αλλά αναλαμβάνουμε και την παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης των ακτών, με στόχο την πρόληψη και τη μείωση της ρύπανσης. Η δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι διαρκής, με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.»

O Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Citizenship Manager της KPMG σχολιάζει σχετικά « Η συμμετοχή μας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών αποτελεί για μας μια ξεκάθαρη απόδειξη της δέσμευσης μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Η θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και της οικονομίας μας. Ως εταιρεία, αναγνωρίζουμε την ευθύνη που έχουμε να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό. Η συνεργασία μας με την HELMEPA, εκτός από την άμεση δράση καθαρισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε σε μια πιο ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης. Με τη συστηματική παρακολούθηση και καταγραφή των δεδομένων, μπορούμε να εντοπίσουμε τα αίτια του προβλήματος και να προτείνουμε λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ενσωματωμένη στις Αξίες της KPMG παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η δέσμευσή μας αυτή αποτυπώνεται σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η δεντροφύτευση και η προώθηση βιώσιμων πρακτικών εντός της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις έχουν έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου και εμείς το κάνουμε πράξη.»

Η Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, δήλωσε σχετικά «Η KPMG, ένα από τα πιο ενεργά μέλη της HELMEPA, με μακρά και συστηματική στήριξη στο έργο μας, συμμετέχει για 7η συνεχόμενη χρονιά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, του οποίου Εθνικός Συντονιστής είναι η HELMEPA στην Ελλάδα για 34η χρονιά. Από το 2023, η KPMG έχει προχωρήσει σε μια σημαντική αναβάθμιση της δέσμευσής της, υιοθετώντας την παραλία του Αγ. Δημητρίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Θαλάσσιων Απορριμμάτων της HELMEPA. Μας βοηθάει να συλλέγουμε δεδομένα σύμφωνα με διεθνή πρωτόκολλα, εφαρμόζοντας την επιστήμη των πολιτών (citizen science) και συμβάλλοντας ενεργά στην κατανόηση και αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύεται ως καλή πρακτική για στοχευμένη και αποτελεσματική διαχείριση, ενισχύοντας την υγεία των ακτών και των θαλασσών.»