Η Open Carbonara είναι ένας επαναπροδιορισμός της εμβληματικής συνταγής μέσα από τα χέρια της Barilla, του σεφ Marco Martini, ο οποίος έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, και μιας ομάδας διεθνών σεφ* και αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, του Open Recipes, σχετικά με το συμπεριληπτικό φαγητό, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ευαισθητοποίηση γύρω από την προσαρμοστικότητα στη διατροφή. Αυτή η νέα εκδοχή της καρμπονάρας είναι ένα διαπολιτισμικό πιάτο κατάλληλο για πολλούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρώνε halal, kosher, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και vegan.
Είναι γεγονός ότι το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Στον κανόνα όμως αυτόν, οι διατροφικοί περιορισμοί αποτελούν μια εξαίρεση, όπως ανέδειξε και η έρευνα** που διεξήγαγε η Barilla με θέμα το ‘συμπεριληπτικό φαγητό’ όπου πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες (58% ) που έλαβαν μέρος, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν κάποιου είδους περιορισμό όσον αφορά στο φαγητό.
Με αυτό το σκεπτικό, η Barilla και η Ακαδημία της, Academia Barilla, έψαξε βαθιά στις ιταλικές ρίζες της και κάλεσε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τροφίμων για να δημιουργήσει μια συνταγή carbonara που θα την απολαύσουν όλοι. Ο επικεφαλής, βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Marco Martini και Chefs από διάφορα πολιτισμικά υπόβαθρα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την Open Carbonara, μια χωρίς αποκλεισμούς απόδοση του κλασικού ιταλικού πιάτου. Οι σεφ που κλήθηκαν είναι ειδικευμένοι στην κουζίνα Halal, Kosher και Vegan.
Η Barilla, η premium μάρκα ζυμαρικών, προσφέρει μια εναλλακτική εκδοχή σε μια κλασική ιταλική συνταγή, έχοντας εντοπίσει ότι πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού (36%) δηλώνει ότι αισθάνεται πιο κοντά όταν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου η παρέα μοιράζεται το ίδιο φαγητό.
“Τα ζυμαρικά είναι ένα γεύμα γνωστό για την προσβασιμότητά του: είναι εύκολο να τα αγοράσεις και να τα μαγειρέψεις. Το να αναλάβω την πρόκληση να κάνω μια αγαπημένη συνταγή ανοιχτή σε όσους έχουν τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες ή δεν τρώνε κρέας από συνειδητή επιλογή, ήταν μια σπουδαία άσκηση ως Chef. Είναι πραγματικά εμπνευσμένο το γεγονός ότι μπόρεσα να ασχοληθώ με την συμπερίληψη, ένα θέμα που με παθιάζει, και να την εφαρμόσω για να βελτιώσω κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά. Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τους λάτρεις των ζυμαρικών να συνειδητοποιήσουν ότι με λίγες τροποποιήσεις μπορούν να απολαύσουν και αυτοί εκπληκτικές νέες συνταγές”, πρόσθεσε ο Marco Martini, Chef με αστέρι Michelin.
Η Open Carbonara του Chef Marco Martini και της Barilla έχει δημιουργηθεί προσεκτικά για να διατηρεί την ακεραιότητα, την υφή και τη γεύση της συνταγής:
Open Carbonara Συστατικά
(4 Μερίδες)
320 g ζυμαρικά σπαγγέτι Barilla χωρίς γλουτένη N°5 0.3 g σαφράν 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους 100 γρ. τραγανές νιφάδες σόγιας 300γρ φρέσκο σέλερι Μια πρέζα πιπέρι 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
|
Συνταγή Open Carbonara:
Βήμα 1: Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες Βήμα 2: Κόβουμε το σέλερι σε κύβους και το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 120 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό Βήμα 3: Προσθέτουμε το σαφράν σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε με νερό και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων Βήμα 4: Ανακατεύουμε στο μείγμα του σαφράν με τις πατάτες, αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει λείο και μετά προσθέτουμε πιπέρι Βήμα 5: Φρυγανίζουμε τις νιφάδες σόγιας και τις ανακατεύουμε με τους κύβους σέλερι Βήμα 6: Βράζουμε τα ζυμαρικά βάσει του προτεινόμενου χρόνου, στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά Βήμα 7: Τοποθετούμε σε ένα πιάτο προσθέτοντας τις τραγανές νιφάδες σόγιας και τους κύβους σελινόριζας Βήμα 8: Απολαμβάνουμε, buon appetito!
|
“Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο συμπεριληπτικός. Και το φαγητό θα πρέπει να γίνει το ίδιο. Φυσικά, ως μάρκα ζυμαρικών, το πρώτο μας ένστικτο ήταν να στηριχτούμε στη φυσική ικανότητα των τροφίμων να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Η πεποίθησή μας ότι το φαγητό είναι μια γέφυρα που συνδέει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά υπόβαθρα είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ. Έχοντας μια τόσο εξαιρετική ομάδα σεφ από διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές που δημιούργησε αυτή τη συνταγή Open Carbonara, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να προωθούμε τη συμπερίληψη των τροφίμων” δήλωσε η Ilaria Lodigiani, Chief Marketing Officer, Barilla