Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Trophy-Τροφή Meet-Up

www.thomassiafakas.com

Με πλήθος κόσμου και με εξαιρετικό περιεχόμενο, πραγματοποιήθηκε στις 26/09/2024 το 7ο  Trophy-Τροφή Meet-Up με θέμα: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες» στην αίθουσα του Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε  συνδιοργάνωση με τo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και την χορηγία της DS Smith.

Τα Trophy-Τροφή Meet-Ups πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα του 7oυ Meetup ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς ξεκίνησε με την παρουσίαση του κου Κωνσταντίνου Κυριάκου, Εμπορικού Διευθυντή της  DS Smith, ο οποίος μίλησε για το μέλλον της συσκευασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο και το πώς θα μειωθεί η χρήση των συσκευασιών που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ακολούθησε πάνελ συζήτησης με την θεματική «Μείωση της χρήσης των πλαστικών στην Αγροδιατροφή», στο οποίο συμμετείχαν ο κος Κωνσταντίνος Κυριάκος, Εμπορικός Διευθυντής της DS Smith Hellas, η κα  Αναστασία Σαρχόσογλου, Σύμβουλος Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ο κος  Νίκος Αθανασόπουλος, Ιδρυτής της εταιρείας 4D-Mater και η κα Θεοφανία Τσιρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Γ.Π.Α.. Το Πάνελ συντόνισε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Manager του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Συζητήθηκαν οι τάσεις της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με έμφαση στα νέα υλικά, την εξέλιξη της αγοράς και τη διαμόρφωση ενός νέου καταναλωτικού προφίλ, καθώς και τις σχετικές ερευνητικές εξελίξεις.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο “fireside chats” με εξαιρετικά καίριες θεματολογίες για τον κλάδο της αγροδιατροφής.

Το 1ο fireside chat, με θέμα «Η Ενίσχυση της Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή  & η Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας», διεξήχθη μεταξύ του κ. Θωμά Μπαρτζάνα, Αντιπρύτανη Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Αναπληρωτή Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Πρόεδρο του ΔΣ του Smart Agro Hub και του Αντώνη Παπαδόπουλου Entrepreneurship Development Director του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Ακολούθησε 2ο Fireside chat με θέμα «Η Δύναμη της Συνεργασίας: Επενδύσεις και Τεχνολογική Μεταφορά», όπου συμμετείχαν η κα Δώρα Τραχανά,  Partner του Uni.Fund  και η κα Κατερίνα Παπαδούλη, Επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας InnovinAgri του Γ.Π.Α.

Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων ακολούθησε το 2ο σκέλος της εκδήλωσης, όπου οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές, επιχειρηματίες και startuppers, έλαβαν μέρος σε ένα ζωντανό εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας. Στη συνέχεια επιλέχθηκε, μετά από ψηφοφορία, η ομάδα με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν ήδη επιλεγεί από προηγούμενα Trophy-Τροφή Meet-ups της χρονιάς καθώς και με όσες θα προκύψουν από τα υπόλοιπα Meet-ups της χρονιάς για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

Trophy-Τροφή Meet-ups διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.  

Υποστηρικτές των Trophy-Τροφή Meet-ups είναι οι efood, envOlve, ΚΕΜΕΛ & Μπύρα Νήσος.

Προγραμματισμός επόμενων Trophy Meet-Ups :

09.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα) – (με την χορηγία της BASF)

Θεματική: «Kαινοτόμα εργαλεία και πρωτογενής τομέας – ΑΙ, πλατφόρμες και ευκαιρίες»

16.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) – (με την χορηγία της DS Smith)

Θεματική: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες»

22.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα) – (με την χορηγία της DS Smith)

Θεματική: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες»

23.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-Up Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – (με την χορηγία της Bayer)

Θεματική: «ΑΙ και Πρωτογενής Τομέας. Λύσεις και εξελίξεις»

H τελική εκδήλωση των Trophy-Τροφή Meet-Ups, η οποία θα συγκεντρώνει τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας για το 2024 και όπου θα ανακοινωθεί και η νικήτρια ομάδα του 2024, θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/2024 στην αίθουσα αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.