Ferryscanner: Συνεργασία με την Εναλεία για Καθαρότερες Θάλασσες

Η Ferryscanner, η κορυφαία πλατφόρμα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ελλάδα, ανακοινώνει την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας με την Εναλεία, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει όραμα να καταστήσει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο μέσω λύσεων κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Η συνεργασία επικεντρώνεται στην προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των θαλασσών, ως μέρος της δέσμευσης της Ferryscanner για ένα πιο καθαρό και «πράσινο» μέλλον.

Η Ferryscanner και η Εναλεία ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιτύχουν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην προστασία της φυσικής ομορφιάς των θαλασσών μας και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον τομέα των θαλάσσιων μετακινήσεων. Στην πλατφόρμα κρατήσεων της Ferryscanner, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν δωρεά στην Εναλεία, ύψους  από 2 έως 10 ευρώ. Μια δωρεά των 2€, αντιστοιχεί στην περισυλλογή 45 πλαστικών μπουκαλιών από τη θάλασσα, μια δωρεά των 5€ σε 100 πλαστικά μπουκάλια ενώ με μια δωρεά ύψους 10€, οι επιβάτες βοηθούν στην απόσυρση 200 πλαστικών μπουκαλιών. Ωστόσο, κάθε προσφορά, οποιασδήποτε αξίας, μπορεί να κάνει τη διαφορά για το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει πολλές ακόμη σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς εκτός από την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ρύπανση από πλαστικό μέσα από την πλατφόρμα της Ferryscanner μέρος της είναι και η υποστήριξη του προγράμματος “Fishing for Litter” της Εναλεία. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τοπικοί ψαράδες συλλέγουν θαλάσσια απορρίμματα κατά τη διάρκεια των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων, επιστρέφοντας τα στην ξηρά για να απορριφθούν ή να ανακυκλωθούν σωστά.

Αυτή η συνεργασία προσφέρει στους ταξιδιώτες μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς ταυτόχρονα εξερευνούν τον κόσμο. Επιλέγοντας τη Ferryscanner για την κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τους, οι ταξιδιώτες ουσιαστικά υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Η Ferryscanner καλεί όλους τους χρήστες της  να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τις επιλογές τους και τον αντίκτυπο που έχουν στον πλανήτη και να κάνουν το δικό τους βήμα προς τον κοινό σκοπό της προστασίας των θαλασσών και της διασφάλισης ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Η Ferryscanner και η  Εναλεία προσδοκούν να εμπνεύσουν και άλλες εταιρείες και οργανισμούς να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων.