Huawei- ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Women In Tech»

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα του Δεύτερου Κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Women in Tech». Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) με την HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του γυναικείου εργατικού δυναμικού και την μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας. Αποτελεί δε την συνέχιση της συνεργασίας αυτής έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου Κύκλου του προγράμματος.

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας εκατό (100) ωρών, υλοποιεί ο εκπαιδευτικός πάροχος Interlei και απευθύνεται σε  500 εγγεγραμμένες άνεργες γυναίκες, ηλικίας 25 έως 50 ετών. Αφορά στην παροχή σύγχρονης εξ’ αποστάσεως κατάρτισης στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνολικής διάρκειας 60 εκπαιδευτικών ωρών: Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνίας των καταρτιζόμενων, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές στο σημερινό ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον.

Περιλαμβάνει τέσσερα βασικά μαθήματα:

  1. Excel Επίπεδο II
  2. Excel Επίπεδο ΙΙΙ
  3. Ανάλυση Δεδομένων
  4. Εισαγωγικό Μάθημα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)

Β) Soft Skills, συνολικής διάρκειας 40 εκπαιδευτικών ωρών: Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται στην ενίσχυση των διαπροσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι κρίσιμες για την επαγγελματική εξέλιξη και την αποτελεσματική επικοινωνία στον χώρο εργασίας.

Περιλαμβάνει τρία κύρια μαθήματα:

  1. Προσωπικό Branding (Personal Branding)
  2. Δεξιότητες Παρουσίασης (Presentation Skills)
  3. Δεξιότητες Επικοινωνίας (Communication Skills)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης (online live), ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Από την πλευρά της η υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α, κα. Γιάννα Χορμόβα σημείωσε: «Η Δ.ΥΠ.Α. επενδύει διαρκώς σε νέες στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών μέσα από προγράμματα που προσφέρουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και επαγγελματικές ευκαιρίες σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς για τη συνεργασία με τη Huawei, μία συνεργασία που ήδη έχει καταγράψει θετικό πρόσημο. Ο νέος κύκλος του προγράμματος «Women in Tech» πρόκειται να ανοίξει καινούργιες προοπτικές απασχόλησης για ακόμη περισσότερες άνεργες γυναίκες, ηλικίας 25 έως 50 ετών, φθάνοντας τις 665, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή άνοδο κατά 33%. Η επιτυχής σύμπραξη της ΔΥΠΑ με τη Huawei θα βοηθήσει τις συμμετέχουσες να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με γνώσεις που είναι περιζήτητες από τις επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών.»

H κα. Ισμήνη Αρβανίτη CEO της Ιnterlei, καλωσόρισε τις καταρτιζόμενες κατά την έναρξη των μαθημάτων και τόνισε: “Η επιτυχία του πρώτου έτους μας έδειξε ότι τέτοια προγράμματα δεν αποτελούν απλώς εκπαιδευτικές ευκαιρίες, αλλά μια πραγματική ευκαιρία για αλλαγή ζωής. Φέτος, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με νέα μαθήματα πληροφορικής, τεχνητής νοημοσύνης (AI), και ανάλυσης δεδομένων (Data Analytics), ενώ παράλληλα ενισχύονται τα μαθήματα Soft Skills, που είναι απαραίτητα για την επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχουσών. Αυτά τα μαθήματα προσφέρουν πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας, καθιστώντας το πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επανένταξης και ενδυνάμωσης. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες στις γυναίκες που συμμετέχουν, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.”

Ο κ. Kevin Wang, Executive Director Southeast Europe της Huawei δήλωσε: «Η Huawei πιστή στην προώθηση της ισότητας στο χώρο εργασίας και την ενεργή υποστήριξη των γυναικείων ταλέντων στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με γνώμονα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τη Δ.ΥΠ.Α., χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Women in Tech» το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε άνεργες γυναίκες».