H ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής προάγοντας την υγιεινή διατροφή

Την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιόρτασαν οι εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος μαζί με τις οικογένειες τους την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις αφιερωμένες στην υγιεινή διατροφή. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν δραστηριότητες που συνδυάζουν εκπαίδευση και παιχνίδι, προωθώντας με βιωματικό τρόπο τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Οι εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος έλαβαν μέρος σε ποικίλες δράσεις, όπως δημιουργία καπέλου και ποδιάς του σεφ, μαγειρική, χειροτεχνίες και επιτραπέζια παιχνίδια που προωθούν την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα ξεχώρισε το διαδραστικό έκθεμα «ΑΒητάρι της διατροφής», μια μικρογραφία καταστήματος σούπερ μάρκετ, όπου τα παιδιά έπαιξαν τους ρόλους εργαζομένων και πελατών, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» (www.hcm.gr), δημιούργησε το 2018 το πρωτοποριακό έκθεμα «ΑΒητάρι της διατροφής» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, που μέχρι σήμερα έχει προσελκύσει περισσότερα από 66.000 παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα, η ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνει τις εκπαιδευτικές της δράσεις σε όλη την Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μουσειοσκευές και εκπαιδευτικά κουτιά «Το Αβητάρι της ισορροπημένης διατροφής» για το δημοτικό, το νηπιαγωγείο και για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) γεμάτα ιδέες και συλλογές που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στη βιωματική μάθηση της υγιεινής διατροφής.

Η εταιρεία στηρίζει ενεργά εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, για το καλό των παιδιών μας και για τις επόμενες γενιές. Με πρωτοβουλίες όπως αυτές, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να επενδύει στην εκπαίδευση για την υγιεινή διατροφή, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και παρέχοντας πολύτιμα εφόδια για έναν καλύτερο τρόπο ζωής όχι μόνο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής αλλά για κάθε μέρα.