Νέα μεγάλη διάκριση για τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» κατέκτησε μια νέα κορυφαία διάκριση, καθώς στις 3 Οκτωβρίου 2024  τιμήθηκε από το The Hellenic Initiative (THI) στο Λονδίνο για την πολύτιμη συμβολή του στην αναγέννηση του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Gala του Λονδίνου από το THI σε μια λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στο Dorchester Hotel, με τη συμμετοχή ηγετών της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της ελληνικής ομογένειας, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο έργο του οργανισμού.Το βραβείο το απένειμε η κα Τατιάνα Μπλάτνικ, THI ambassador στην Διευθύνουσα Σύμβουλο του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά κα Έφη Λαζαρίδου.

Η κα Έφη Λαζαρίδου δήλωσε σχετικά: «Η τιμητική βράβευση από το THI μας γέμισε συγκίνηση και ελπίδα, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες του εξωτερικού όχι μόνο αντιλαμβάνονται τις σύγχρονες προκλήσεις, αλλά και νοιάζονται να στηρίξουν σκοπούς με ουσία. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμή αυτή και ευελπιστούμε να τους έχουμε στο πλευρό μας καθώς φυτεύουμε τους σπόρους της αλλαγής, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μελλοντική βιωσιμότητα της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Φυσικά, η πορεία μας αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), του Πανεπιστημίου Rutgers και όλων όσων είναι διαρκώς δίπλα μας τα τελευταία 6 χρόνια, η εμπιστοσύνη των οποίων μας δίνει κίνητρο και ενέργεια να συνεχίσουμε».

Η συγκεκριμένη διάκριση του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ο οποίος έχει ιδρυθεί χάρη στην πρωτοβουλία και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),  αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση για τον ρόλο του στην στήριξη και την ανασυγκρότηση του κλάδου της ελληνικής αγροδιατροφής, καθώς μέσα από τις δράσεις του έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 30.000 επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και έχουν αναπτυχθεί δεκάδες δυναμικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα. Επιπλέον, ο οργανισμός έχει συμβάλει στην τόνωση νευραλγικών κλάδων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα όπως είναι η μελισσοκομία και η πτηνοτροφία.

Ταυτόχρονα ο οργανισμός συνεχίζει να εργάζεται για την τόνωση του κλάδου με εξωστρεφείς συνεργασίες και με καινοτόμα προγράμματα σε συνεργασία με οργανισμούς όπως το CITI Foundation, το GFCM του FAO και την Ευρωπαϊκή Ένωση.