Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας για την BERLING

Η BERLING ΑΒΕΕ, ηγετική εταιρεία στην παραγωγή χρωμάτων, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της νέας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, με ισχύ 305 kWp, η οποία θα καλύπτει το 100% των ενεργειακών αναγκών της παραγωγικής της μονάδας, καθιστώντας την εταιρεία ενεργειακά αυτόνομη.

Το έργο αυτό, το οποίο αναμένεται να παράγει 444.169 kWh ετησίως, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Greenvolt Next, κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων χρηματοδότησης και εγκατάστασης Φ/Β συστημάτων αυτοπαραγωγής στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, η BERLING ΑΒΕΕ παράγει πλέον τη δική της ενέργεια, αξιοποιώντας την δύναμη του ήλιου, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 170 τόνους ετησίως και μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό και ενεργειακό της αποτύπωμα.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στη βάση του μοντέλου Net Metering, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ η υλοποίηση του έγινε μέσα από τη λύση Solar EPC – Risk Free, με την BERLING να χρηματοδοτεί την εγκατάστασή της και την εξειδικευμένη ομάδα της Greenvolt Next να αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για την αδειοδότηση, τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BERLING, Κωνσταντινίδης Γιώργος,  δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, που ενισχύει την αφοσίωσή μας στη βιωσιμότητα και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η συνεργασία μας με την Greenvolt Next υπήρξε άψογη και είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα που θα συμβάλει στη μείωση των ενεργειακών δαπανών και των εκπομπών CO2 . Προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου η ενεργειακή μας αυτάρκεια θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας μας».

Ο Καλούδης Ζαχαρίας, Regional Sales Manager της Greenvolt Next, δήλωσε: «Στην Greenvolt Next, είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας της BERLING, μέσω της εγκατάστασης ενός προηγμένου φωτοβολταϊκού συστήματος. Η επιτυχής υλοποίηση αυτού του έργου αποδεικνύει ότι η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μόνο μια βιώσιμη επιλογή αλλά και μια στρατηγική που ενισχύει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες μιας εταιρείας. Η αφοσίωση της BERLING στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας να προωθήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Η Greenvolt Next, με διευρυμένη εξειδίκευση και τεχνογνωσία, διασφάλισε την άρτια υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να έχει σημαντική θετική επίδραση στην ενεργειακή απόδοση και την περιβαλλοντική πολιτική της BERLING.

Το έργο αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση της BERLING για καινοτομία και αειφορία, συνδυάζοντας την επιχειρηματική αριστεία με την περιβαλλοντική ευθύνη.