Affidea: Σειρά vidcast για ενημέρωση και πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Αυτόν τον Οκτώβριο, ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea και το #1 γυναικείο site queen.gr συνεργάζονται και αφιερώνουν την vidcast series «Real Talk» στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Στόχος και των δύο είναι να συμβάλουν ώστε να διαδοθεί το σημαντικό μήνυμα της πρόληψης, μέσα από συνεντεύξεις με επιστημονικούς συνεργάτες των διαγνωστικών κέντρων Affidea, και να υπενθυμίσουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη, συμπληρώνοντας το τρίπτυχο της ψηλάφησης- αυτοεξέτασης μαζί με τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση.

Στο 1ο vidcast Real Talk, o Χρήστος Λούμπιας, Μαστολόγος – Χειρουργός Μαστού & επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων μαστού Affidea, τονίζει τη σημασία της πρόληψης και απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις που απευθύνει η δημοσιογράφος Έλενα Μπουζαλά. Συγκεκριμένα εξηγεί ότι «χωρίς την ενημέρωση, δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει πρόληψη». Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια αόρατη απειλή αλλά μια πρόκληση που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ενώ επισημαίνει πως «όσο πιο πρώιμο είναι το στάδιο της βλάβης όταν το διαγνώσουμε, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να το θεραπεύσουμε».

Δείτε το vidcast εδώ

Το 2ο vidcast Real Talk εστιάζει στην τεχνολογική υπεροχή των συστημάτων ψηφιακής μαστογραφίας των διαγνωστικών κέντρων Affidea που έχουν αλλάξει τα δεδομένα της εμπειρίας των εξεταζόμενων γυναικών. Χάρη στους υπερσύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους που διαθέτουν, η διαδικασία είναι πιο ανώδυνη, πιο ασφαλής και πιο ακριβής από ποτέ με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας. «Η εμπειρία της μαστογραφίας στα διαγνωστικά κέντρα Affidea είναι διαφορετική. Η ολιστική προσέγγιση, η ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση και η δύναμη της τεχνολογίας συνθέτουν μία εμπειρία άνετη και ασφαλή, που παρέχει τα ευκρινέστερα δυνατά αποτελέσματα», επισημαίνει η Μαρίνα Κακαντούση, τεχνολόγος απεικονιστικού Αffidea.

Παρακολουθήστε το vidcast εδώ

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια απλή περιπέτεια υγείας και μια μακρά μάχη. Η τεχνολογία των συστημάτων ψηφιακής μαστογραφίας, με την οποία είναι εξοπλισμένα τα διαγνωστικά κέντρα Αffidea, φέρουν την υπογραφή της GE HealthCare, και αποτελούν «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του μαστού: δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να εξεταστούν ανώδυνα, πολύ πιο αποτελεσματικά και να αυξήσουν τις πιθανότητες ίασης απέναντι στη νόσο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea συμμετέχει ενεργά στην εθνική εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε ένα πιστοποιημένο και ασφαλές περιβάλλον. Επιπλέον, προσφέρει προληπτικές εξετάσεις μαστού (ψηφιακή μαστογραφία ή/και υπερηχογράφημα μαστών) σε προνομιακή τιμή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.