Η Nestlé στην Κοινωνία το 2013

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον απολογισμό με τίτλο «Η Nestlé στην Κοινωνία 2013», οι 35 δεσμεύσεις καλύπτουν θέματα που αφορούν στη διατροφή, στο νερό, στην αγροτική ανάπτυξη, στη βιωσιμότητα και στη συμμόρφωση στους κανόνες επιχειρηματικής δεοντολογίας.

Η Nestlé στοχεύει στην εκπλήρωση αυτών των δεσμεύσεων μέχρι το 2020 ή και νωρίτερα. Από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι δέκα είναι νέες για τη φετινή χρονιά, ενώ οι 6 έχουν ανανεωθεί, σύμφωνα με την ανταπόκριση των συμμετόχων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου.

Οι εν λόγω δεσμεύσεις αφορούν, για παράδειγμα, την έμφαση της εταιρείας στη έρευνα για τη διατροφή και την υγεία, καθώς και τη δημιουργία και τη διάθεση προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας για παιδιά.

Το μακροπρόθεσμο όραμα

«Πιστεύουμε πως ο συγκεκριμένος απολογισμός του 2013 για τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε να επικοινωνούμε με διαφάνεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck- Letmathe. «Για να αναπτυχθεί μια εταιρεία σαν τη δική μας, χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο όραμα, που να πλαισιώνεται από ένα συμπαγές σύνολο αρχών και αξιών που βασίζονται στον σεβασμό».

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé, Paul Bulcke, ανέφερε πως ελπίζει η συγκεκριμένη έκθεση να καταστήσει ικανούς τους μετόχους και τους συμμετόχους να διατηρήσουν την ευθύνη της εταιρείας προσφέροντας καθοδήγηση και εποικοδομητική κριτική. «Είναι ένα σύνολο δεσμεύσεων για το μέλλον, που καλύπτουν κάθε τομέα της εταιρείας μας, παρέχοντας μια ξεκάθαρη εικόνα της στρατηγικής κατεύθυνσης και των προτύπων, για τα οποία λογοδοτούμε. Οι δεσμεύσεις είναι πραγματικές, είναι αξιόπιστες και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την πραγματοποίησή τους. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως θα προκύψουν προκλήσεις στην πορεία, τις οποίες και θα μοιραστούμε και πάλι μαζί σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ