Αποστολή Νερό: Παρουσία στη Σίκινο

Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», που υλοποιείται από το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με το βίντεο Η βροχή δίνει ζωή, που παρουσιάζει το έργο του σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, τη Σίκινο. Μέσα από τις μαρτυρίες των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται και έμπρακτα η συνεισφορά του προγράμματος στη βελτίωση της καθημερινότητας των 273 κατοίκων του νησιού και στη βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας καθώς η εγκατάσταση υδατοσυλλεκτών βρόχινου νερού που έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» δίνει στους κατοίκους του άνυδρου νησιού της Σικίνου, την  πρόσβαση σε 400.000 λίτρα νερό ετησίως. Το νερό αυτό αποτελεί σημαντικό αγαθό για την τοπική κοινωνία καθώς χρησιμοποιείται για δευτερογενείς και εναλλακτικές χρήσεις όπως είναι οι γεωργικές και αγροτικές εργασίες καθώς και η μελισσοκομία, που γνωρίζει άνθηση στο νησί.

Η Σίκινος είναι μόνο ένα από τα 23 ελληνικά νησιά που έχουν επωφεληθεί από το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», το οποίο υλοποιείται από το 2006, στο πλαίσιο  της Κοινοτικής Οδηγίας Πλαίσιο για το Νερό και αποτελείται από εναλλακτικές πρακτικές σε όλες τις πλατφόρμες που ορίζει η Οδηγία. Για την υλοποίηση του συνόλου των πρακτικών που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», το Σύστημα της Coca-Cola συνεργάζεται με τους πλέον εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Η Γεωργία Λασανιάνου, Διευθύντρια Κοινωνικών& Περιβαλλοντικών προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, για το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» όχι μόνο επειδή εκφράζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τις αξίες και τη δέσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά επειδή τα ουσιαστικά αποτελέσματα και  η ανταπόκριση του κόσμου αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για εμάς».

H Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Επικοινωνίας Coca-Cola Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος, Μάλτα δήλωσε: «Για την Coca- Cola η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες αειφορίας. Αναγνωρίζουμε ότι η επιχειρηματική μας δραστηριότητα δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο υγιής με τις τοπικές κοινότητες στο πλαίσιο των οποίων  λειτουργούμε. Στόχος μας για το 2020 είναι να επιστρέψουμε στη φύση και στις τοπικές κοινωνίες την ποσότητα νερού που ισοδυναμεί με το νερό που χρησιμοποιούμε στα τελικά μας προϊόντα και κατά τη διάρκεια παραγωγής τους. Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», το οποίο υλοποιούμε από το 2006 και έχουμε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια με τη δωρεά 1,6 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα της Coca-Cola στην Ατλάντα, έχει ήδη βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων Ελλήνων, με έμφαση σε περιοχές με έλλειψη νερού, όπως είναι τα νησιά του Αιγαίου, ενώ δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ