ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Εκστρατεία για την Ηπατίτιδα C

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας  για την Ηπατίτιδα C, θα τοποθετήσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης το κίτρινο γράμμα «C» την εβδομάδα από 26 Απριλίου έως και 2 Μαΐου. Πρόκειται για μια κατασκευή 2 περίπου μέτρων, που στόχο έχει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των περαστικών. Το κίτρινο γράμμα C θα φέρει πάνω του το μήνυμα «Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς, δεν το γνωρίζει» και θα τοποθετηθεί σε 5 κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στις περιοχές Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Ναυαρίνου, Λευκός Πύργος (παραλία), Καμάρα, Τσιμισκή και Παύλου Μελά γωνία.

Στον χώρο όπου θα έχει τοποθετηθεί το κίτρινο γράμμα C, εθελοντές του συλλόγου “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, του “Thess Checkpoint” και των οργανώσεων “HOMOphonia Thessaloniki Pride”, “Thessaloniki Pride” και “Good As You(th)” θα πραγματοποιήσουν και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Παράλληλα, για ένα μήνα θα προβάλλεται από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, σχετικό κοινωνικό μήνυμα με τη σημασία της ενημέρωσης για αυτήν την -όχι και τόσο σπάνια τελικά- νόσο.

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η παράλληλη προτροπή προς το ευρύ κοινό, να προχωρήσει σε εξέταση για την Ηπατίτιδα C. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το “Thess Checkpoint”, δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C και τον HIV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ