Ecocity: Μέλος στο δίκτυο ΜΚΟ Τ&Ε

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΤRANSPORT & ENVIRONMENT είναι από τον Απρίλιο το ECOCITY, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του δικτύου των NGOs.

Το ενδιαφέρον από το T&E για τις δραστηριότητές του ECOCITY και ειδικά για την εκστρατεία ECOMOBILITY, την εκστρατεία για το Λαθρεμπόριο Kαυσίμων, καθώς και τη αρνητική τοποθέτηση του ECOCITY για την πετρελαιοκίνησης στα αστικά κέντρα, εκδηλώθηκε από τον περασμένο Ιούλιο, μετά από προσέγγιση του Δικτύου για εκτενέστερη ενημέρωση.

Στη Γενική Συνέλευση του T&E συμμετείχε ο Εταίρος του ECOCITY Πέτρος Κρητικός, που παρουσίασε τις δραστηριότητες και το έργο. Η απόφαση για την είσοδο στο δίκτυο T&E έγινε ομόφωνα αποδεκτή με το σχόλιο «η συμμετοχή του ECOCITY καλύπτει ένα σημαντικό κενό, αυτό της Ελλάδας, μιας χώρας η οποία ενδιαφέρει  το T&E ιδιαίτερα».  

Ο Πέτρος Κρητικός συμμετείχε επίσης σε δύο workshop. Στο πρώτο, με θέμα «Energy in transport – towards a new strategy», συζητήθηκε η χρήση καυσίμων στην κίνηση οχημάτων και οι πιθανές μελλοντικές τάσεις χρήσης βενζίνης, πετρελαίου, βιοκαυσίμων, αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο δεύτερο, που είχε θέμα «Air pollution: diesel machines and real driving emissions», αφιερώθηκε στις εκπομπές καυσαερίων των πετρελαιοκίνητων και στις διαφορές εκπομπής ρύπων μεταξύ των θεωρητικών (εργοστασιακών) και πραγματικών (κυκλοφορούντων) μετρήσεων, καθώς και προτάσεων για ένα νέο πλαίσιο ελέγχου εκπομπών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα πλαίσια των συναντήσεων, που έγιναν στις Βρυξέλλες, συζητήθηκε η διεξαγωγή του επόμενου Board Meeting στην Ελλάδα, κάτι που θα προσφέρει την ευκαιρία ενδυνάμωσης συνεργασιών και αξιολόγησης προβλημάτων που αποτελούν case study για την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ