Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με 16 οργανισμούς από 12 ευρωπαϊκά κράτη υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, σε μια προσπάθεια να προωθηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική κατά του bullying σε όλη την Ευρώπη.

Τα μέλη του Δικτύου ομόφωνα εξέλεξαν ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον Πρόεδρο του ελληνικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να υλοποιήσει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

«Η ίδρυση του Δικτύου είναι η απαρχή μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας που έρχεται να ενώσει όλους τους επιστήμονες με τους ανθρώπους που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και κυρίως να αγκαλιάσει όλους τους σημαντικούς οργανισμούς και φορείς που δίνουν τη μάχη κατά του εκφοβισμού στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ως Επίτιμο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοϊδρυθέντος Δικτύου ομόφωνα  ανακηρύχτηκε ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ψυχολογίας Dan Olweus και πρωτοπόρος στην έρευνα για το bullying για περισσότερο από 40 χρόνια. «Η ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού εκφοβισμού αποτελεί την ευρωπαϊκή απάντηση κατά του φαινομένου. Ο συνδυασμός της θεωρίας και της πράξης μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις και να απαλύνει τον πόνο πολλών παιδιών» δήλωσε ο κ. Olweus.

Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» Βάσω Αρτινοπούλου τόνισε ότι το Δίκτυο οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους οργανισμούς και τις χώρες της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πλαίσιο αξιών και ενότητας ενάντια σε ένα πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες παιδιά και οικογένειες.

Το Δίκτυο που θα έχει έδρα στις Βρυξέλλες και αποτελείται, αυτή τη στιγμή, από 17 οργανισμούς από 13 χώρες, φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή κρατικών, μη κυβερνητικών οργανισμών και άλλων φορέων, συλλογικών ομάδων και οργανισμών που δουλεύουν στο πεδίο καταπολέμησης του bullying.

Η ίδρυση του Δικτύου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δάφνη ΙΙΙ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ