Διάκριση της JETOIL στον CR Index

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η MAMIDOIL JETOIL συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Η εταιρεία φέτος για πρώτη φορά έλαβε διάκριση στην κατηγορία GOLD (τα προηγούμενα χρόνια είχα λάβει δύο φορές SILVER διάκριση και την πρώτη χρονιά συμμετοχή της είχε λάβει BRONZE διάκριση) για τις επιδόσεις της σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η JETOIl έλαβε παράλληλα και τον Ειδικό Επαινο για την ενότητα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στην κατηγορία αυτή.

Κατά την εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) την Τετάρτη 11 Ιουνίου στην αίθουσα ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τη διάκριση GOLD για λογαριασμό της εταιρείας παρέλαβε η Αντιπρόεδρος κα Ελευθερία Μαμιδάκη, ενώ τον Επαινο για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ο κ. Κώστας Ταταράκης, Υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος της εταιρείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο δείκτης CR Index είναι διεθνώς αναγνωρισμένο «εργαλείο» για τη συγκριτική αξιολόγηση των εταιρειών σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Αναπτύχθηκε το 2002 από τον Βρετανικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Business in the Community» (BITC) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης το οποίο, επιπροσθέτως, προσδιορίζει μια φιλοσοφία διοίκησης της επιχείρησης, με στόχο τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της. Ο δείκτης αυτός χαρακτηρίζεται ως στρατηγικό εργαλείο που μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια των εταιρειών για αντικειμενική και διαφανή μέτρηση, διαχείριση και δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων Εταιρικής Ευθύνης που εφαρμόζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ