Ενημέρωση για την εμπορία παιδιών

Ενημέρωση και παρέμβαση για την εμπορία παιδιών θα παρέχει ο οργανισμός “Το Χαμόγελο του Παιδιού” από τη Τρίτη 1 Ιουλίου μέσω της πιλοτικής λειτουργίας INFO-DESK που επεκτείνει τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και λειτουργία της 116 000 Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Το νέο εργαλείο καταπολέμησης της εμπορίας παιδιών υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “VICTOR -Παιδιά θύματα εμπορίας- Οι ευθύνες μας”. Συντονιστής του έργου είναι “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και υλοποιείται με τη συμμετοχή συνολικά 15 κρατικών φορέων, διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων από 7 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με εμπειρία στην αντιμετώπιση της εμπορίας παιδιών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκύπτει από την ανάγκη διασύνδεσης των φαινομένων των εξαφανίσεων και της εμπορίας παιδιών και στοχεύει στη δημιουργία ενός κόμβου ενημέρωσης και παρέμβασης που θα παρέχει ανοικτή πρόσβαση σε πληροφόρηση και υποστήριξη για ζητήματα εμπορίας ατόμων και ειδικότερα παιδιών. Κόμβοι ενημέρωσης θα λειτουργήσουν επίσης στη Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβενία από τους οργανισμούς Save the Children Romania, Nadja Foundation Centre και Society Kljuc αντίστοιχα.

Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η ευαισθητοποίηση του κοινού, ευάλωτων ομάδων παιδιών και επαγγελματιών που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά θύματα ή δυνητικά θύματα εμπορίας. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω των “INFO – DESKS” αξιοποιούν στην πράξη την ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία που προέρχεται από τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Γραμμών για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, επεκτείνοντας τη λειτουργία τους και στο πεδίο της εμπορίας σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ