Η Henkel στο Dow Jones Sustainability Index

Για όγδοη συνεχή χρονιά, η Henkel συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη Dow Jones Sustainability Index, τόσο σε παγκόσμιο (DJSI World), όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (DJSI Europe). Η ένταξη και στους δύο δείκτες επιβεβαιώνει την άριστη απόδοση της Henkel μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των προϊόντων Οικιακής Χρήσης. Οι δείκτες αξιολογούν εταιρείες που ακολουθούν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Ο Δείκτης Dow Jones Sustainability Index και η ελβετική εταιρεία RobecoSAM ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων βιωσιμότητας για το 2014. Η κατάταξη βασίζεται σε μία διεξοδική ανάλυση των εταιρειών ως προς τις εταιρικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους επιδόσεις, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η εταιρική διακυβέρνηση, η διαχείριση κινδύνων, το branding, η αποδοτική διαχείριση των πόρων, τα πρότυπα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι εργασιακές πρακτικές. Μόλις το 10% από τις 2.500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως επιτυγχάνουν την απαιτούμενη βαθμολογία για να συμμετάσχουν στο Δείκτη DJSI World, ενώ μόλις το 20% από τις 600 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη επιτυγχάνουν μία θέση στην κατάταξη DJSI Europe.

«Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση καθιστούν αναγκαία την αποσύνδεση της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής από την κατανάλωση πόρων», δήλωσε η Kathrin Menges, Executive Vice President Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικεφαλής του Συμβουλίου Βιωσιμότητας της Henkel. «Χτίζοντας πάνω στην πολυετή εμπειρία μας, είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη νέων λύσεων που θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη δραστηριότητά μας με επιτυχία. Τα αποτελέσματα του Dow Jones Sustainability Index και άλλων διεθνών κατατάξεων αποτελούν για εμάς επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Πολλοί φορείς αξιολόγησης και οι κεφαλαιαγορές έχουν επανειλημμένα αναγνωρίσει την εξαιρετική απόδοση της Henkel στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης: η Henkel εμφανίζεται για τρίτη φορά στους δείκτες Stoxx ESG Leaders ως κορυφαία παγκόσμια εταιρεία με βάση περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διαχειριστικά κριτήρια. Επίσης, από το 2010 συμπεριλαμβάνεται στον Δείκτη Global Challenge για την ευρεία δέσμευσή της στην αειφόρο ανάπτυξη. Έχει επιβεβαιωθεί για δεύτερη φορά και η ένταξη της Henkel στους τρεις νέους δείκτες Euronext Vigeo World 120, Europe 120, Eurozone 120. Επίσης, διατηρεί Prime Status στην αξιολόγηση βιωσιμότητας Oekom sustainability assessment, καθιστώντας την μία από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της.

Η Henkel στοχεύει να τριπλασιάσει την αξία που παράγει σε σχέση με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων και των τεχνολογιών της μέχρι το 2030. Με τον φιλόδοξο αυτό στόχο της σκοπεύει να διασφαλίσει ότι η κοινωνία θα συνεχίζει να ζει καλά και εντός των ορίων του πλανήτη. Τα τελευταία 11 χρόνια, η εταιρεία έχει περιορίσει την κατανάλωση νερού και ενέργειας κατά 51% και κατά 44% ανά τόνο παραγωγής, αντίστοιχα, και έχει μειώσει τα απόβλητα κατά 47% ανά τόνο παραγωγής. Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων μειώθηκε κατά 90%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ