ΠΥΡΝΑ: Πρόγραμμα προσεχών εκδηλώσεων

Στις 6 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται, με ομιλία του Α. Ι. Μεταξά, Προέδρου του Αρχείου Καβάφη, το φθινοπωρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πύρνας για την περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Ιανουαρίου 2015.

Το Πρόγραμμα της Πύρνας περιλαμβάνει:

Κύκλους Oμιλιών

Γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί κ.ά. αναπτύσσουν θέματα πολιτιστικού, ιστορικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος, για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Μεταξύ των φετινών ομιλητών διακρίνονται ο καθηγητής Ιστορίας Α.Π.Θ.  Δημήτρης Λυβάνιος (13/10), ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (16/10), η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού (9/10), ο βυζαντινολόγος Σταύρος Αρβανιτόπουλος (12/11), ο θεατρολόγος Σάββας Κυριακίδης του Εθνικού Θεάτρου (27/11), ο αρχαιολόγος Γιώργης Μαγγίνης (08/01),  η ιστορικός Νότα Παντελεάκη (14/01) κ.ά.

Εργαστήρια

Η Πύρνα διοργανώνει εργαστήρια, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξελίξουν τις δεξιότητές τους σε διάφορα θέματα. Από αυτά ξεχωρίζουν η «Λέσχη Ανάγνωσης» και  η «Δημιουργική Γραφή» με τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου και καλεσμένη τη Λένα Διβάνη (έναρξη  6/10), το «Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης» με τον καλλιτέχνη Κώστα Ιωαννίδη (έναρξη 7/10), η «Καλλιτεχνική Φωτογραφία» με τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου (έναρξη 15/10). Φυσικά, δε λείπουν τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (έναρξη 23/10), αλλά και η «Μύηση στον κόσμο των tablets» (έναρξη 4/11).

Φιλικές Βραδιές

Στις φιλικές βραδιές της Πύρνας η Κατερίνα Τσεμπερλίδου θα μοιραστεί σκέψεις της για την κατάκτηση της προσωπικής ευτυχίας (5/11), ο Χρόνης Πεχλιβανίδης θα ταξιδέψει το κοινό στον μοναχικό κόσμο του Σουφισμού (19/11), η Τατιάνα Αβέρωφ θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο της  «Δέκα Ζωές σε Μια» (10/12) και η Έλενα Ματθαιοπούλου τον μαγευτικό χώρο της μόδας στην Όπερα (14/01).

Ξεναγήσεις – Ταξίδια

Πολλές ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ξεναγήσεις και ταξίδια πλαισιώνουν το φετινό πρόγραμμα.

Προγράμματα για παιδιά

Η Πύρνα όπως πάντα έχει σχεδιάσει και φέτος ειδικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά, όπως είναι τα δημιουργικά παιχνίδια και εργαστήρια. Το πρόγραμμα για τα παιδιά περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι με τη Μαρία Λαγωνίκα (κάθε Παρασκευή, έναρξη 10/10), εξερευνήσεις, παιχνίδια και περιπέτειες στον κήπο τα Σάββατα του Οκτωβρίου με την ΕΥΖΗΝ Children Vitality, εργαστήρι αρχιτεκτονικής με την Φ. Δασκαλάκη τα Σάββατα του Νοεμβρίου, ζαχαροπλαστική με την Άννα Μαρία Μπαρού τον Δεκέμβριο και διαδραστικά παιχνίδια με iPad τον Ιανουάριο του 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ