ΙΚΕΑ Θεσσαλίας: Εξοπλισμός βιβλιοθήκης στην Ελασσόνα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο Όμιλος FOURLIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους.

Ενισχύοντας τις δραστηριότητές του σε αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος FOURLIS έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλία, ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης βιβλιοθήκης για 180 παιδιά και νέους στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας, ενώ παράλληλα προσέφερε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου.

Το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου του Λιβαδίου «απέκτησε ζωή» χάρη στην πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Act» και την ευγενική χορηγία της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS.

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Οργάνωσης-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαϕάνειας και Πολιτικής Προστασίας, κ. Διονύσιος Μπαλούκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Αντώνης Μπίσμπας, εκπρόσωποι της ΙΚΕΑ και πλήθος κόσμου.

Ο χώρος για τη βιβλιοθήκη  παραχωρήθηκε από τη δημοτική κοινότητα Λιβαδίου. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 100 τ.μ και περιλαμβάνει τμήμα προσχολικής ηλικίας και παιδιών/νέων σχολικής ηλικίας μέχρι 18 ετών. Διαθέτει περισσότερα από 1500 βιβλία, ηλεκτρονικές και συμβατικές εγκυκλοπαίδιες, ηλεκτρονικό υπολογιστή με εκπαιδευτικό λογισμικό, σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών καθώς και όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό επίπλων και φωτιστικών.

Η βιβλιοθήκη στο Λιβάδι Ελασσόνας είναι η δεύτερη από τις συνολικά 10 βιβλιοθήκες που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Act», τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των οποίων έχει αναλάβει η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS.

Η πρώτη βιβλιοθήκη, στην Κρανιά Γρεβενών, εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο, ενώ η επόμενη  βιβλιοθήκη πρόκειται να δημιουργηθεί στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, ένα γραφικό χωριό, μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία όπου ζουν μόνιμα 100 παιδιά και το οποίο απέχει πάνω από 40 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ